Erwin Hymer Group

Merken Erwin Hymer Group niet op beurzen Utrecht en Brussel

Nieuws

Alle merken van de Erwin Hymer Group zijn dit jaar ook niet aanwezig op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en de Mobicar in Brussel.

Eind maart schreven we over de nieuwe beursstrategie van de Erwin Hymer Group voor Duitsland. Die komt erop neer dat de merken Bürstner, Carado, Dethleffs, Eriba, Hymer, Laika, LMC en Sunlight voortaan niet jaarlijks, maar om het jaar aanwezig zijn op de grote Duitse beurzen. Het ging daarbij om de Caravan Salon in Düsseldorf en de CMT in Stuttgart. Lees hier ons eerdere artikel. Na uitvoerig overleg heeft EHG nu besloten deze strategie ook door te voeren voor alle beurzen in de overige Europese landen.

Erwin Hymer Group
Bürstner Elegance: ook EHG.

Erwin Hymer Group om de 2 jaar op de beurzen

De bovengenoemde merken van de Erwin Hymer Group zijn daarom dit jaar niet aanwezig op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Ook Mobicar in Brussel wordt dit jaar overgeslagen. EHG zegt andere methoden te gaan hanteren om de producten onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek te brengen. In thuisland Duitsland zei EHG te focussen op een intensievere dealersamenwerking en een flexibele introductie (in tijd) van nieuwe modellen. Het lijkt erop dat dit nu ook in de andere Europese landen wordt overgenomen. Een en ander – zo laat EHG nog weten – is mede gevoed door de mening van vele dealers. De groep heeft hiermee een duidelijk standpunt ingenomen.

Erwin Hymer Group
De merken van de EHG.

Naar de site van de EHG.

Meer lezen over EHG? We schreven eind september 2020 over het prima laatste boekjaar:

De Erwin Hymer Group kan mooie jaarcijfers overleggen. Het eerste boekjaar na de overname door het Amerikaanse Thor Industries stemt tevreden.

Corona deert Hymer amper

Natuurlijk heeft corona zijn invloed. Zo stond de productie in de hele branche zo’n zes tot acht weken stil. De levering van nieuwe voertuigen kwam daardoor in de knel. Dealers waren gesloten. Landen kleurden geel, oranje of zelfs rood. Campings waren gesloten. Onzekere tijden voor de klanten. Maar snel daarna volgde een boost in de verkoop. Kamperen lijkt voor veel mensen dé vakantievorm in coronatijd. Daardoor valt de schade in het nu afgesloten belangrijke boekjaar van de Erwin Hymer Group (EHG) mee. En dat is belangrijk, want het zijn de eerste cijfers na de overname in februari 2019.

Lees hier het hele artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!