TinyVroum: bijzondere minicaravan uit Frankrijk

Martine van Kuler

Minicaravans winnen aan populariteit. Niet gek, want ze zijn veelal licht en dus geschikt voor achter een elektrische auto. Dit geldt ook voor de Franse TinyVroum. Deze minicaravan is compact en toch van veel gemakken voorzien.

Minicaravans zijn er in vele soorten en maten. Van stijlvolle teardrops tot stoere exemplaren. De Franse TinyVroum is van een andere categorie. Hij heeft een geheel eigen stijl. Volgens ontwerper Christophe La Cancellera heeft de minicaravan wel wat weg van een maanvoertuig.

TinyVroum is een beetje raar

Eerlijk is eerlijk, van het uiterlijk van de TinyVroum raken wij niet erg opgewonden. Hij heeft rechte lijnen en kleppen die je kunt openen. “Mijn Tiny is een beetje raar”, zegt ontwerper Christophe La Cancellera dan ook in Vanlife Magazine. “Ik wilde de minicaravan de uitstraling van een maanvoertuig geven. En ik wilde rechte lijnen, want naar mijn mening is de mens niet gemaakt om op een gebogen plek te leven.” Het resultaat is een minicaravan met een geheel eigen stijl.

De TinyVroum heeft een composiet paneelontwerp dat tegen een stootje kan. De Fransoos weegt 750 kilo, is 4,30 meter lang en 1,86 meter hoog. Ondanks zijn compacte formaat zijn er vrij veel voorzieningen aan boord.

Tinyvroum
In de Tinyvroum kun je met twee volwassenen en een kind slapen.
Tinyvroum
In de Tinyvroum kun je met twee volwassenen en een kind slapen.

Compacte minicaravan met veel voorzieningen

De Franse minicaravan heeft twee zijdeuren. Drie ramen zorgen voor het nodige licht. Binnen zien we een tweepersoonsbed van 1,90 x 1,40 meter. Dat de TinyVroum geen gezinscaravan is moge duidelijk zijn, maar jonge ouders hoeven hun peuter niet buiten in een eigen tentje te laten slapen. Boven het tweepersoonbed kun je namelijk een extra kinderbed van 0,80 x 1,40 meter maken. Verder is de TinyVroum uitgerust met usb-oplaadpunten, led-verlichting en een audiosysteem en zijn er de nodige opbergvakken.

Dat is het wel zo’n beetje wat betreft de binnenkant, maar niet wat betreft de voorzieningen. Aan de achterzijde van de minicaravan bevindt zich een uitschuifbare keuken met spoelbak, een tweepitsgasstel en een koelkast. In de speciale tent die je aan de zijkant van de minicaravan kunt ophangen, kun je ongezien douchen en toiletteren. Een boek lezen of een borrel drinken doe je heerlijk in de schaduw van de luifel.

Tinyvroum
Koken doe je buiten.
Tinyvroum
Koken doe je buiten.

Zelfvoorzienend kamperen met TinyVroum

Kampeer je graag in het wild? Dat kan met de TinyVroum, want op het dak ligt een 140 Wh zonnepaneel. Combineer dit met een huishoudaccu en je bent grotendeels zelfvoorzienend. Iets wat ook de milieubewuste kampeerder zal aanspreken.

Deze bijzondere Franse minicaravan is verkrijgbaar vanaf 19.990 euro. Klik voor meer info op onderstaande button. En ben je toch op de website, kijk dan ook even naar de Capsulbike. Deze fietscaravan is minstens even bijzonder als zijn grotere broer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!