Camping laadpaal

Elektrische auto? Campings in Frankrijk met laadpaal

Martine van Kuler

Steeds meer mensen schaffen een elektrische auto aan. Meer elektrische auto’s op de weg betekent automatisch dat er meer laadpalen nodig zijn. Vrees jij drukte bij de laadpalen op parkeerplaatsen? Gelukkig zijn er zowel in binnen- als buitenland steeds meer campings waar je je auto kunt opladen. Wij tippen in dit artikel een aantal campings in Frankrijk met laadpaal.

Het aantal elektrische auto’s blijft stijgen. In de eerste maand van dit jaar was 25,3 procent van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch, zo blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Dat is bijna tien procent meer dan in januari 2023. Meer elektrische auto’s op de weg betekent automatisch dat er meer laadpalen nodig zijn. Gelukkig zijn er zowel in binnen- als buitenland steeds meer campings waar je je auto kunt opladen, waaronder deze in Frankrijk.

Sandaya La Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer

Deze camping in Normandië is een prima uitvalsbasis om de invasiestranden te bezoeken. Eenmaal terug op de camping zullen kinderen zich zeker vermaken. Zo is er een zwembad met glijbanen, een voetbalkooi en een bomenklimparcours. Terwijl zij onder de pannen zijn kun jij je auto opladen, want laadpalen zijn er ook. En lees dan meteen even deze review die wij over Sandaya La Côte de Nacre schreven.

Sandaya La Côte de Nacre.
Sandaya La Côte de Nacre.

RCN Belledonne in Bourg d’Oisans

Deze camping aan de voet van de Alpe d’Huez is zowel in de zomer- als de wintermaanden geopend. Zoek je een camping met ruime kampeerplaatsen in de Isére? Dan word je van RCN Belledonne misschien wel heel blij. Naast een zwembad en een restaurant zijn er sportvelden en een sauna. Terwijl jij ontspant, kun je je elektrische auto opladen. Handig als je de volgende dag de prachtige omgeving wilt verkennen.

Camping Le Ventoulou in Thégra

In het hart van de Dordogne, vlak bij bedevaartsoord Rocamadour, ligt deze kleinschalige familiecamping. Je kunt er je elektrische auto opladen, maar Camping Le Ventoulou heeft meer te bieden. Er is een zwembad met waterspeeltuin, een restaurant waar je heerlijke streekgerechten kunt eten en een multifunctioneel sportterrein. Voor kinderen is er bovendien een uitgebreid animatieprogramma. Als je naar de Dordogne wilt, al dan niet met je elektrische auto, dan is deze camping zeker het overwegen waard.

Airotel l'Océan Lacanau-Océan camper
Airotel l'Océan Lacanau-Océan.
Airotel l'Océan Lacanau-Océan camper
Airotel l'Océan Lacanau-Océan.

Camping La Roubine in Vallon Pont-d’Arc

De Ardèche is een geliefde vakantiestemming en dat geldt ook voor Camping La Roubine, die direct aan de rivier ligt. Je elektrische auto krijgt nieuwe energie aan een van de laadpalen, terwijl jij oplaadt op het privéstrandje aan de Ardèche, in het zwembad of de kleine Spa. Het gezellige Vallon Pont-d’Arc ligt op ongeveer een kwartier lopen van de camping.

Camping Airotel l'Océan in Lacanau-Océan

Camping Airotel l’Océan ligt in surfersparadijs Lacanau aan de Atlantische kust. De zee is vlakbij, maar zwemmen kun je ook doen in het zwemparadijs. Ook om te eten, te spelen en je auto op te laden hoef je de camping niet af. Ben je benieuwd naar deze camping en de omgeving? Lees dan de review van Marije eens. Zij bezocht Camping Airotel l’Océan tijdens de
camperroadtrip die ze in 2022 maakte met haar gezin.
Natuurlijk zijn er nog veel meer campings in Frankrijk met een laadpaal. Hier vind je er nog veel meer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!