Thetford T2000 koelkastserie: vijf nieuwe modellen op 12 volt

Luc Schaepkens

De Thetford T2000 koelkastserie bestaat uit vijf nieuwe modellen. Twee daarvan zijn speciaal voor in de buscamper ontworpen. Deze compressorkoelkast is een prima alternatief voor de absorptiekoelkasten op gas.

T2000 koelkastserie als nieuwe standaard

Thetford komt met deze compressorkoelkast de moderne camperaar tegemoet. Die wil namelijk – zo blijkt uit eigen onderzoek – zorgeloos reizen, meer gebruik maken van elektrische toepassingen en genieten van hetzelfde comfort als thuis. De nieuwe T2000 koelkastserie voldoet helemaal aan deze wensen. Daarmee zou deze compressorkoelkast wel eens de nieuwe standaard kunnen worden. De voordelen ten opzichte van de gebruikelijke gas-absorptiekoelkasten zijn: betere prestaties, een lichtere koelunit – en dus een minder zware camper of caravan – en een groter bruikbaar volume. Dus meer spullen die je koel kunt houden.

De vijf nieuwe modellen zijn onder meer voorzien van een diepvriesvak. Dat heeft drie verschillende temperatuurinstellingen. Je kunt er zelfs voor kiezen om het uit te schakelen. Daarmee bespaar je dan meteen 45% energie. Je gebruikt het diepvriesvak dan als onderdeel van de gewone koelkast. De Thetford T2000 koelkasten hebben een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel en het vermogen van een 12 volt compressor. Ze zijn stil en zuinig in het gebruik. Ze zien er daarnaast ook nog eens goed uit. Zo is de binnenkant uitgevoerd in de kleur ijsgrijs. De deurgreep is opnieuw ontworpen. Het bedieningspaneel is met één vinger te bedienen. De grotere modellen hebben onderaan een diepvrieslade. Het koelgedeelte zit altijd op ooghoogte.

Speciale buscampermodellen

De T1090 kreeg een update en heet nu T2090. Deze koelkast is speciaal ontworpen voor buscampers op een chassis van PSA. Omdat er vraag is naar grotere koelkasten in de buscamper is er nu de nieuwe T2138. Deze heeft niet alleen een grotere inhoud van 138 liter. Deze compressorkoelkast heeft ook een zogenoemde bredere klimaatklasse. Namelijk van 10 tot 43 graden Celcius.

Ook de T1152 kreeg een update. Die heet vanaf nu T2152. Hij maakt deel uit van de smallere modellen. Hij is 418 millimeter breed en heeft dezelfde inbouwmaten als de N4141 en N4142 absorptiekoelkasten. De nieuwe T2160 en T2175 horen bij de grote modellen en zijn 525 millimeter breed. Deze koelkasten zijn uitwisselbaar met de absorptiekoelkasten met dezelfde inbouwmaten.

Meer comfort door CI-BUS

Alle Thetford T2000 koelkasten zijn geschikt voor CI-BUS. Dat wil zeggen dat de fabrikant ervoor kan kiezen ze met de aansluitkabel rechtstreeks aan te sluiten op het centrale display. Zo kun je via dit display zaken als de energiebron en temperatuurinstelling regelen. Ook eventuele foutcodes zijn dan op datzelfde display af te lezen.

Op de T2000 koelkastenserie krijg je – net als op alle andere toestellen van Thetford – drie jaar garantie. Dankzij het uitgebreide netwerk van servicecentra en dealers is er altijd een bij jou in de buurt. De dichtstbijzijnde dealer vind je op: www.thetford.com.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur