4x4 halfintegraalcampers

Avontuurlijk trio: drie stoere 4×4 halfintegraalcampers

Marije Onderwaater

Geniepige grindweggetjes, natte grasvelden of modderige bospaadjes. Met een fourwheeldrive zijn ze een eitje. Dit zijn drie stoere 4x4 halfintegraalcampers die wel van een uitdaging houden.

Eura Mobil Xtura

De Eura Mobil Xtura op de Mercedes Sprinter werd eind vorig jaar voor het eerst gepresenteerd. Deze 4×4-halfintegraal is 6,88 meter lang en 2,20 meter breed, waarmee hij in de categorie ‘smalle halfintegraal’ valt. De Xtura staat te trappelen om het ruige pad te kiezen. De skid plate aan de voorkant beschermt de kwetsbare onderdelen van de camper. Dankzij de aflopende achterzijde zijn ook steile weggetjes begaanbaar. De Sealed Structure-carrosserie zorgt voor een hoge mate van stijfheid.

Bak licht

De led-lampen op het dak geven met een totaal aan 21.000 lumen een enorme bak licht. Voor spannende avonturen is de Xtura verder uitgerust met een boordbesturingssysteem en Garmins offroad-navigatiesysteem. Deze 4×4 halfintegraal is compleet ingericht op zelfvoorzienend reizen, onder meer met een 330 aH-lithiumbatterij, twee zonnepanelen, een grote verswatertank en dito vuilwatertank.

Eura Mobil Xtura achterzijde
Eura Mobil Xtura achterzijde

Hymer Venture S

Sinds de introductie van de Hymer Venture S in 2022 gooit deze 4×4 halfintegraal hoge ogen. Niet alleen vanwege zijn stijlvolle uiterlijk; deze camper heeft namelijk nog veel meer te bieden.

Standaarduitrusting

Basisvoertuig is de Mercedes Sprinter, die een krachtige 190 pk-motor en een 9G-tronic-automaat heeft. Tot de standaarduitrusting behoren vierwielaandrijving, een offroad-chassis, zogenoemde ‘onderrijbeveiliging’, 16 inch noppenbanden en heldere led-lampen die voor licht in de duisternis zorgen. En met zijn afmeting van 6,46 x 2,16 meter is deze stijlvolle camper behoorlijk wendbaar.

Offgrid-avonturen

De Venture S is helemaal klaar voor offgrid-avonturen dankzij onder meer de grote watertank, de zonnepanelen en Hymers Smart-Battery-System. Deze 4×4-Hymer is ook nog uit te rusten met het clearliQ travel waterfilter. Dit kan tot 120 liter water per uur zuiveren, zodat je altijd schoon drinkwater tot je beschikking hebt.

4x4 halfintegraal Hymer Venture S
4x4 halfintegraal Hymer Venture S

Knaus Van Ti Plus

De VW Crafter dient als basisvoertuig voor de Knaus Van Ti Plus, een halfintegraal in twee lengtes: 6,99 meter en 7,47 meter. Beide modellen zijn 2,20 meter breed.

4×4 camper

In de standaarduitvoering is de Van Ti Plus voorzien van een 177 pk-motor met een achttrapsautomaat, diverse assist-systemen en voorwielaandrijving. Daarmee zou de camper eigenlijk niet in het lijstje van 4×4 halfintegraalcampers thuishoren. Dat hij er toch in staat, is te danken aan de mogelijkheid om tegen meerprijs voor vierwielaandrijving te kiezen. Dankzij deze 4×4 optie is deze Knaus-camper ook geschikt voor wegen die normaal gesproken minder goed begaanbaar zijn.

Opties

De optielijst van Knaus biedt allerlei mogelijkheden om de Van Ti Plus nog meer ‘offgrid’ aan te kleden. Zo is er keuze voor een extra LiFePO4-boordaccu en een solar-pakket. En wie het hele jaar rond met de camper op pad wil gaan, kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de standaard Truma Combi 6 D diesel standkachel te verruilen voor Alde-vloeistofverwarming. Ook vloerverwarming en airconditioning in de opbouw behoren tot de opties.

Knaus Van Ti Plus 4x4 halfintegraal
Knaus Van Ti Plus 4x4 halfintegraal

Allerlei soorten campers

Wil je meer lezen over campers, van campingbus tot luxe liner? Lees dan ons artikel over de Promobil lezerskeuze 2024.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…