Geen gezeul met toiletcassette dankzij Clean Evolution

Martine van Kuler

Luikje openen, cassette meenemen, legen en schoonspoelen, terug plaatsen en vloeistof toevoegen. Zo moeilijk is het legen van de toiletcassette niet. Toch is het een klusje dat veel mensen liever niet doen. Zeul jij liever niet met de toiletcassette over de camping? Met Clean Evolution hoeft dat ook niet.

Een volle toiletcassette is vaak loodzwaar en de plek waar je hem moet legen is niet altijd in de buurt. Soms moet je de halve camping over met dat ding en niet zelden is het chemisch toilet allerminst fris. Een makkelijke en hygiënische oplossing is Clean Evolution.

Wat is Clean Evolution?

Het Clean Evolution-systeem is een vermaler met pomp die je op de toiletcassette in je camper of caravan zet ter vervanging van de originele afvoerkoppeling. Door een simpele druk op de knop in je voertuig leeg je de cassette automatisch zonder dat je hem eruit hoeft te halen. Snel en simpel dus. Het enige dat je moet doen is even naar een loosplaats rijden.

Heb je een caravan en heb je een vaste plaats? Dan kun je ervoor kiezen de inhoud op te slaan in een grotere tank onder de caravan. Scheelt je toch een aantal loopjes naar het chemisch toilet.

Clean evolution
Clean evolution
Clean evolution
Clean evolution

Voor welke toiletcassettes is Clean Evolution geschikt?

Het Clean Evolution-systeem komt uit Italië en past op de cassettes van Dometic en op de Thetford-modellen c200, c220, c250, c3, c400 en c500. Clean Evolution is eenvoudig te installeren, gaten boren is bijvoorbeeld niet nodig. En ben je toe aan een ander toilet of misschien zelfs een heel ander kampeermiddel? Geen nood, want het systeem is even makkelijk weer te verwijderen. De originele dop terugplaatsen en klaar ben je.

Clean Evolution kost 419 euro en is onder meer te koop via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!