Over Campingtrend

Wil je meer weten over kampeertrends en campings of wil je in de kampeerstemming komen? Dan ben je bij Campingtrend aan het goede adres. In 2011 ging deze kampeerwebsite online en sindsdien is Campingtrend uitgegroeid tot een van de meeste informatieve websites op kampeergebied. Ook komt er maandelijks een online Campingtrend magazine uit én verschijnen er dagelijks nieuwe berichten op Facebook en Instagram. De redacteuren zijn continu bezig met het vergaren van het laatste nieuws op kampeergebied. Ze bezoeken beurzen, dealers, persconferenties en modelpresentaties in zowel binnen- als buitenland, lezen vakbladen, en kamperen natuurlijk zelf!  

Dit zijn de mensen die je iedere dag van kampeernieuws voorzien. Hieronder vertellen we onze kampeerfavorieten.

Jos Mark, eigenaar Campingtrend

Kampeermiddel: Een camper – momenteel de Hymer B-MC T600 – en een caravan, de Dethleffs Aero 90 500 QSK. Van jongs af aan heb ik gekampeerd. Lang naast de stacaravan van mijn ouders in een tentje in Ter Aar op een droge schaatsbaan. Een camping die nog steeds bestaat trouwens. Daarna in een kleine Beyerland-caravan waarmee we op een dag aan het Gardameer terechtkwamen. Nooit gedacht dat een plek mij zo zou bevallen. We hebben jaren op camping Fornella doorgebracht met de kinderen. Zij zijn inmiddels het huis uit en kamperen nu zelf. Het Gardameer is gebleven als meest geliefde vakantiebestemming.
Reisgezelschap: Echtgenote Ineke en hond Noa.
Soort camping: Camping of camperplaats. Door het werk reizen we veel door Europa en dus kun je niet altijd de ideale plek kiezen. Gek genoeg kom je dan op plaatsen waar je nooit zelf voor zou hebben gekozen en die toch verrassend interessant of leuk blijken te zijn. Maar als ik een favoriete plek mag kiezen: aan het water.
Land(en): Italië staat op 1, maar dat snap je vast wel. Frankrijk aan de Middellandse Zee op 2. En Duitsland blijkt noodgedwongen toch een bijzonder fijn land om te kamperen.

Luc Schaepkens, redacteur

Kampeermiddel: Het begon natuurlijk in een tentje, daarna volgde de Otten- caravan van mijn ouders. Vanaf mijn 23e was het altijd een buscamper. Lange tijd ook als enige auto. Vorig jaar hebben we de overstap naar de caravan gemaakt. Een 40 jaar oude Lander Graziella die inmiddels weer is verkocht. Nu hebben we een 20 jaar oude Kip. Die stel ik in dit artikel voor. Hij zal nog wel vaker langskomen is de bedoeling.
Reisgezelschap: Sinds zoonlief niet meer mee wil (wat op zijn leeftijd ook raar zou zijn) alleen met vriendin Yvonne.
Soort camping: Kan van alles zijn. Wel graag met winkeltje en restaurant, op de camping of in de buurt. En als het dan ook nog aan het Gardameer is dan is het altijd goed.
Land(en): Als het maar te rijden is. Italië is favoriet. Daar moeten we zo om het andere jaar naar toe. We wisselen tussendoor zoveel mogelijk af. Er zijn gelukkig genoeg prachtige plekjes.

Martine van Kuler, redacteur én de ene helft van het Love2Camp-duo

Kampeermiddel: Kamperen doe ik in mijn fantasie nog steeds back to basic in een klein tentje. In het echte leven blijk ik toch een iets luxer paardje. Een caravan bleek de oplossing.
Reisgezelschap: Soms met Marije, maar meestal met man, zoon (11) en dochter (9).
Soort camping: Aan zee of rivier, in een mooie omgeving en bij voorkeur op loopafstand van een gezellig stadje.
Land(en): Ik zou dolgraag naar het pittoreske Cornwall of Devon gaan of de ruige fjorden in Noorwegen bezichtigen, maar wel pas als de weergoden beloven dat het er minimaal 25 graden en droog is. Tot die tijd hou ik het maar bij Zuid-Europa.

Marije Onderwaater, eindredacteur/redacteur én de andere helft van het Love2Camp-duo

Kampeermiddel: I love slapen onder een tentdoek! Vroeger thuis hadden we eerst een bungalowtent en later een vouwwagen. Later ging ik ook zelf kamperen. De driestoks piramidetent waar mijn vriend en ik lang mee kampeerden, was fantastisch! Toen onze oudste zoon werd geboren, haalden we de vintage Alpen Kreuzer Super GT uit de stalling. Vorige jaar kochten we een Campooz Fat Freddy tenttrailer, met bijzettentje Ugly Betty voor de jongens. Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…
Reisgezelschap: Mijn vriend en onze zoons van 8 en 11 jaar. En natuurlijk af en toe met Martine!
Soort camping: Middelgroot, aan het strand, met (eenvoudig) zwembad, campingwinkel, goed sanitair en liefst op loopafstand van een pittoresk dorpje.
Land(en): Frankrijk, Spanje, Italië. Ik hou het allermeest van kamperen in de warmte. Natuurlijk heeft tikkende regen op het tentdoek zo z’n charme, maar niet te vaak graag.

Heb je tips, vragen of opmerkingen over de site?  
Mail dan naar contact@campingtrend.nl  

Wil je adverteren op Campingtrend?  
Neem dan contact op via ads@campingtrend.nl