XBULL

XBULL: robuuste buscampers om van te watertanden

Marije Onderwaater

Genieten van vrijheid en avontuur, zónder compromissen. Dat belooft het Duitse merk XBULL met hun twee indrukwekkende buscampers: de X740 en de X600. Laatstgenoemde komt halverwege 2024. Aan die avontuurlijke vrijheid hangt wel een prijskaartje.

De Campingtrend-redactie overnacht tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf altijd op hetzelfde plekje op parkeerplaats P1. Het parkeerterrein van de Messe is elk jaar weer een feest om overheen te lopen of fietsen, want wát een geweldige campers staan daar. Afgelopen zomer stonden we tegenover een indrukwekkende buscamper. Deze XBULL deed Jos en DW watertanden. Tijd om eens te kijken wat XBULL allemaal te bieden heeft.

XBull CSD
In Düsseldorf keken wij uit op deze XBULL.
XBull CSD
In Düsseldorf keken wij uit op deze XBULL.

XBULL is meer dan een merk, schrijft de camperbouwer op de eigen website: ‘het is een manier van leven’. Het bedrijf is gevestigd in Eisenach, in de Duitse deelstaat Thüringen. Vanaf daar gaan de op maat gemaakte campers de hele wereld over.

XBull 600
Later in 2024: de XBull 600.
XBull 600
Later in 2024: de XBull 600.

Nieuwe XBULL X600

De nieuwe XBULL X600 is nog in de ontwikkelingsfase, maar was afgelopen januari al te zien op de CMT in Stuttgart. Deze buscamper heeft de 6 meter lange Mercedes Sprinter met H1-lengte als basisvoertuig. Met zijn offroad-banden, robuuste achterdrager en liftmogelijkheid ádemt de X600 avontuur.

Interieur

De X600 biedt plaats aan twee tot vier personen. Het dwarsbed achterin heeft een afmeting van ca. 1,35 x 2,00 meter. Bijzonder is het slaaphefdak: XBULL claimt de eerste in Duitsland te zijn met een hefdak op een Sprinter met een H1-hoogte. Hierin is nog een bed van ca. 1,15 x 2,00 meter te vinden. Het hefdak zorgt tevens voor meer bewegingsvrijheid. Wanneer het is geopend, is de stahoogte 2,00 meter, terwijl dit met gesloten dak 1,60 meter is. Op 6 meter heeft de camper ook nog een kleine badkamer met toilet en douche. Een buitendouche is ook inbegrepen.

Première in 2024

XBULL is van plan de X600 later dit jaar te presenteren, wellicht op de Caravan Salon in augustus, als de camper dan helemaal gereed is. De Duitse vanafprijs is trouwens wel al bekend: 155.000 euro.

Plattegrond XBULL X600
Plattegrond XBULL X600
Plattegrond XBULL X600
Plattegrond XBULL X600

XBULL X740

De indrukwekkende buscamper die wij op P1 in Düsseldorf zagen, is de X740. Je ziet hem ook op de hoofdafbeelding van dit artikel. Deze buscamper heeft de 7,36 meter lange Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Deze langste Sprinter heeft vier gordelplaatsen en standaard twee slaapplaatsen. De lengtebedden achterin hebben een afmeting van 1,35 x 2,00 meter. De X740 is uit te rusten met een verwarmde daktent met twee extra slaapplaatsen, zodat je ook met z’n vieren in de camper kunt overnachten.

Relaxen in de lounge

De zitgroep is ruim en om te bouwen tot een L-vormige lounge voor vijf personen. De eettafel is in hoogte verstelbaar. Ook is van de zitgroep een bed te maken. In de keuken onder meer een gas- of inductiekookplaat, een wastafel met uittrekbare kraan en een koelkast met een inhoud van 70 liter. De badkamer is van alles voorzien: een douche, een wastafel, een droogkast en een OGO-droogtoilet of een waterloos Clesana-toilet.

XBull 740 keuken
XBull 740 keuken
XBull X740 wastafel
XBull X740 wastafel
XBull X740 toilet
XBull X740 toilet

Drie pakketten voor X740

De XBULL X740 is verkrijgbaar in drie uitrustingen: basis, expeditie en ultimate, en met allerlei opties uit te rusten. Zo ontstaat een maatwerkcamper naar ieders wens. Ook hier hangt een flink prijskaartje aan: de Duitse vanafprijs is 239.000 euro.

XBull 740 zitgroep
XBull 740 zitgroep
Plattegrond XBULL X740
Plattegrond XBULL X740

Via onderstaande button kom je op de website van XBULL waar je nog veel meer voorbeelden van deze bijzondere buscampers vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…