Wéér een lockdown: ga werken in een camper, caravan of op de camping!

Marije Onderwaater

Ben jij vanwege de lockdown ook gedwongen om thuis te werken? Kan jij je ook slecht concentreren vanwege de kinderen (die graag aandacht willen), je partner of de kat die op je toetsenbord ligt? Regel dan een oppas voor kind, kat en partner (of een van de drie) en ga werken in een camper, caravan of op de camping.

Thuiswerken

Natuurlijk, buitenshuis werken is duurder dan thuis werken. Daarentegen is het in deze lockdown niet zo makkelijk om geld te verbrassen in de winkels, de horeca of tijdens andere leuke tripjes. Dus heb je wat over en ben je toe aan rustig werken, lees dan onze tips eens. Oh ja, en waarom zou je hem niet met wat vrienden, familieleden of collega’s huren? Iedereen een dagje in alle rust werken. Heerlijk!

Uit de oude doos: werken in de Alpen Kreuzer.
Uit de oude doos: werken in de Alpen Kreuzer.

Caravan als mobiel thuiskantoor

De Drentse caravanfabrikant Kip kwam in een van de vorige lockdowns met een handige oplossing voor thuiswerkers: de Kip caravan als mobiel thuiskantoor. Inmiddels zijn ze in het laagseizoen te huur vanaf drie nachten. Maar dan maak je er toch gewoon een workation van? Je kunt ook een caravan huren bij een van de deelplatforms zoals Camptoo of PaulCamper, of bij een caravandealer.

Martine zou prima in haar caravan kunnen werken. Toch Martine?
Martine zou prima in haar caravan kunnen werken. Toch Martine?

Volop vrijheid in de camper

Zit je hoofd op slot? Huur een camper, richt deze in als rijdend kantoor en voel de vrijheid. Oké, je moet er wel een zakcentje voor over hebben. Kijk je bijvoorbeeld naar een deelplatform als Goboony, dan beginnen de kampeerbusjes bij 50 euro per nacht. Wil je groter en luxer? Dan ga je al snel over de 100 euro heen. Dan hebben we het over het laagseizoen, en vaak huur je voor een week. Maar hey, hoe fijn is het om na het werken je laptop dicht te klappen en te chillen in de camper óf om naar de volgende locatie te toeren? Zo is werken in ieder geval niet saai. Een camper huren kan natuurlijk ook via een dealer of een camperverhuurbedrijf. Adressen vind je hier.

De camper van Jos doet regelmatig dienst als Campingtrend HQ.
De camper van Jos doet regelmatig dienst als Campingtrend HQ.

Huur een accommodatie op een camping

Even weg van huis, maar niet naar een camping of camperplaats? Kies dan voor een huuraccommodatie op een camping. Hier ben je er helemaal uit en dat is altijd goed voor de creativiteit. Eerder tipten we al enkele campings – ook met huuraccommodaties – die in de wintermaanden zijn geopend.

Thuis wegdromen

Zit een caravan, camper of accommodatie huren er niet in? Dan kan je altijd nog even wegdromen en virtueel op reis gaan. Wedden dat je er daarna weer helemaal tegenaan kunt? Reis je mee?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…