De top van de top: Kabe Imperial 560 XLKS

Jos Mark

Zestigduizend euro voor een caravan, wat krijg je dan? De Kabe Imperial 560 XLKS is voor Nederlandse begrippen een absolute topcaravan. En bij Kabe is het niet eens de duurste caravan.

Kabe Imperial 560 XLKS

Het is waarschijnlijk te veel geld om uit te geven voor drie weken vakantie op de Veluwe. Maar heb je tijd om te reizen? Verblijf je meerdere weken per jaar in je caravan? Of heb je een camper geprobeerd en voel je je meer thuis in een caravan? Dan kun je een investering als deze Kabe Imperial 560 XLKS best overwegen.

Kabe Imperial bovenkant van de markt

Als we het ‘caravanlandschap’ een beetje indelen op prijs en luxe, dan vinden we helemaal bovenaan de Europese markt de caravans uit Zweden. Daarvan is Kabe in ons land het meest bekend. De Kabe Imperial-lijn is de top van het Kabe-assortiment. De Imperial 560 XLKS die we hier bespreken is van die serie het kleinste model. De indeling is zoals wij die in Nederland het liefst hebben: een rondzit voorin de caravan en achterin een Frans bed met daarnaast een douche-toiletcombinatie.

De keuken bevindt zich aan de linkerzijde en is fors. Een fornuis met oven is standaard. Je kunt naar keuze koken op gas of – als je voldoende stroom hebt – op inductie. Een magnetron vinden we in de tegenover de keuken geplaatste kastenwand, waar ook de riante Dometic koel-vriescombinatie is geplaatst. Ruimte zat voor zelfs de meest verwende keukenprins of -prinses.

Magnetron onder de koelkast
Magnetron onder de koelkast
Riante keuken
Riante keuken

Bekleding naar keuze

De koper van een Kabe Imperial heeft keuze uit maar liefst zeven bekledingsstoffen en kleuren. Naast vier verschillende stoffen kun je uit drie lederkleuren kiezen. In de rondzit is een van de banken van een relaxstand voorzien. De zitting schuift ongeveer tien centimeter uit waardoor je lekker onderuit op de bank kunt zitten. De Kabe Imperial is tevens voorzien van een stereo-installatie met hoogwaardige luidsprekers, keurig weggewerkt in de hoeken van de bovenkasten.

Verwarming op een hoog niveau

In Scandinavië zijn ze ook gek op kamperen. Daar gebruiken ze caravans veel als een soort tweede huis. De caravans worden één keer naar een camping gebracht en daar blijven ze vaak de rest van hun caravanleven staan. Kabe caravans zijn dan ook bij uitstek geschikt om in alle seizoenen van te genieten. Als je bedenkt dat in Zweedse winters makkelijk temperaturen van min twintig graden kunnen voorkomen, dan begrijp je dat een Zweedse caravan daarop moet zijn toegerust. Kabe is mede daarom wat zwaarder dan caravans die uit Duitsland of Frankrijk komen. Zo zijn de wanden en de vloer van een Kabe caravan aanzienlijk dikker en worden alleen hoogwaardige isolatiematerialen gebruikt. Daarnaast maakt Kabe gebruik van ALDE-verwarming. Deze verwarming werkt net als thuis door middel van warme vloeistof die door radiatoren stroomt. In een Kabe geen blazende kachels, maar stille warmte die weldadig aanvoelt. Geloof mij, dat maakt echt verschil. Je kunt bij Kabe kiezen voor vloerverwarming die op de ALDE is aangesloten. Dus ook met vloeistofleidingen door de vloer. In de Kabe Imperial is dat overigens standaard.

Chic van binnen, fraai van buiten

De bolle gfk-voorwand heeft een enorm voorraam en speciale led-verlichting. De achterwand – eveneens van gfk – is ook voorzien van hoogwaardige verlichting. De gladde zijwanden hebben – en dat is bijzonder – een opgedrukte striping. Dus geen verkleurende stickers op de Kabe Imperial. Leuk detail: het geprinte aluminium voor deze zijwanden in één geheel wordt geleverd door het Nederlandse Euramax uit Roermond. Onder de caravan natuurlijk flinke lichtmetalen wielen van 17 inch.
Verder zien we dichtbij de neus een klein klepje, daarachter bevindt zich een speciaal vak om je ski’s in te bewaren. Een speciale uittrekbare bak zorgt er natuurlijk voor dat eventueel lekwater niet op de vloer terechtkomt.

Specificaties

LxBxH: 7,70 x 2,45 x 2,78 meter
Lengte opbouw: 6,45 meter
Aantal slaapplaatsen: 2
Leeggewicht: 279 kilo
Maximaal gewicht: 1900/2000 kilo
Prijs: 63.890 euro
Website: Kabe

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.