LMC Tourer A690G: is dit de ultieme gezinscamper?

Marije Onderwaater

Bij een sexy camper denk je misschien niet meteen aan een alkoofcamper. Steeds minder fabrikanten hebben er één in hun wagenpark staan. Zonde, wat een alkoofcamper heeft veel voordelen. LMC ziet de pluspunten van een kampeerauto met een slaapvertrek boven de cabine, en komt met de nieuwe LMC Tourer A690G.

LMC mikt met de Tourer A690G op verhuurbedrijven. Daar is veel markt voor campers voor grotere gezelschappen en waarvoor het B-rijbewijs voldoende is. Gezinnen met kinderen moeten zich hier zeker niet door laten weerhouden. Een alkoofcamper is namelijk ideaal voor gezinnen. Banken ombouwen tot bed, of de zithoek laten verdwijnen onder een hefbed is allemaal niet nodig. Voor de kinderen is er slaapplaats in de alkoof, wat betekent dat de zitgroep – bij een gezelschap van vier personen – bruikbaar blijft. Handig voor ouders die ’s avonds nog even binnen willen zitten of ’s ochtends eerder op zijn dan de kinderen. Overigens biedt de Tourer A690G plek aan zes personen, dus het is wel mogelijk om van de banken een bed voor twee te maken.

LMC Tourer A690G interieur
LMC Tourer A690G interieur

Laag gewicht

Jos nam op de CMT in Stuttgart een kijkje in deze alkoofcamper en was verrast door de enorme ruimte. En dat is bijzonder, want de LMC Tourer A690G is nét geen 7 meter lang. Een ander pluspunt is het gewicht van deze camper. Het is LMC gelukt om dat onder de 3000 kg te houden, wat betekent er echt zes personen plus bagage mee kunnen. In zijn video, die je bovenaan dit artikel ziet, becijfert Jos dat dit dan wel twee volwassen en vier kinderen moeten zijn, óf zes personen die niet meer dan 75 kg wegen.

LMC Tourer A690G front
LMC Tourer A690G front
LMC Tourer A690G achterzijde
LMC Tourer A690G achterzijde

Exterieur LMC Tourer A690G

Natuurlijk is de Tourer A690G aan de buitenkant een echte LMC, met rode en grijze striping. De alkoof is laag gehouden – wat ook binnen is te merken – om zo te zorgen dat de camper zo gestroomlijnd mogelijk is. Aan de achterzijde hangt een zwart rek voor vier fietsen. Wie e-bikes of een elektrische step meeneemt, kan deze opladen via het stopcontact in de garage.

Tourer A690G treinzit
Treinzit.
Tourer A690G treinzit
Treinzit.

Ruim interieur, complete badkamer

Het interieur is ruim van opzet. Het dwarsbed achterin heeft een afmeting van 2,08 x 1,43/1,20 meter (zie plattegrond), het bed in de alkoof is 2,13 x 1,40 meter en van de zitgroep is nog een slaapplaats van 1,84 x 1,43 meter te maken. De Tourer A690G heeft een treinzit met twee banken en een tafel in het midden, beide cabinestoelen zijn draaibaar.

Keuken en badkamer LMC Tourer A690G

In de keuken drie gaspitten en een spoelbak, beiden met een eigen afdekplaat, en een 131 liter-compressorkoelkast. De badkamer is helemaal compleet, met een toilet, een wastafel en een douchecabine met gordijn.

Tourer A690G keuken
Middenkeuken.
Tourer A690G keuken
Middenkeuken.
Tourer A690G badkamer
Tourer A690G badkamer

De opbouw is houtvrij, net als bij alle andere LMC’s het geval is. Voor het dak, de wanden en de vloer koos LMC polyester bekleding, ook wel bekend als glasvezelversterkte kuststof (gvk). Qua basisvoertuig is er keuze tussen de Fiat Ducato en de Citroën Jumper.

De LMC Tourer A690G is in de zomer van 2024 verkrijgbaar.

SpecificatiesLMC Tourer A690G

L x b x h: 6,99 x 2,32 x 3,05 meter
Maximaal totaalgewicht: 3380 kg
Laadvermogen: 505 kg
Basisvoertuig: Fiat Ducato of Citroën Jumper
Plattegrond LMC Tourer A690G
LMC

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…