Video: kijkje in #vanlife-buscamper Weinsberg CaraLife 630 LQ

Marije Onderwaater

De #vanlife-trend gaat ook niet aan Weinsberg voorbij. Al in augustus introduceerde het merk uit de Knaus Tabbert Groep de Weinsberg CaraLife 630 LQ. Op de CMT in Stuttgart was de buscamper ook te bezichtigen. Campingtrend nam een kijkje.

De indeling van de Weinsberg CaraLife 630 LQ is beslist ongebruikelijk te noemen. De cabine is niet aangesloten op het woongedeelte, zoals in verreweg de meeste campers het geval is. In plaats daarvan is de cabine met een wand gescheiden van de rest van de camper. De bestuurdersstoel en de tweezitsbank ernaast bieden in totaal plek aan drie personen. Om in het leefgedeelte te komen, moet je dus even uitstappen en een deurtje verder naar binnen gaan.

Weinsberg CaraLife exterieur
Weinsberg CaraLife exterieur
Weinsberg CaraLife exterieur achterzijde
Weinsberg CaraLife exterieur achterzijde
Achterzijde Weinsberg CaraLife 630 LQ
Achterzijde Weinsberg CaraLife 630 LQ

Hoekkeuken in Weinsberg CaraLife

Stap je de Weinsberg CaraLife binnen, dan sta je direct in de hoekkeuken. Deze is behoorlijk ruim, met een spoelbak, twee gaspitten, een 90 liter-compressorkoelkast met vriesvak, die van beide zijden is te openen, en veel afzetruimte. Verder is er in de keuken plek genoeg voor servies en keukengerei. Ook leuk: het kastje – ‘bargedeelte’ volgens Weinsberg – waar glazen en flessen in passen. Dit kastje is ook vanaf buiten bereikbaar en de klep ervan kan tegelijk als tafeltje dienen.

CaraLife keuken
CaraLife keuken
CaraLife koelkast
CaraLife koelkast
CaraLife bar
CaraLife bar

Verborgen badkamer en toilet

Een snelle blik door de buscamper leert meteen dat er geen badkamer is. In de keuken hangt weliswaar een spiegelkastje waar je verzorgingsproducten en je tandenborstel in kunt opbergen. En de spoelbak in de keuken dient ook als wastafel. Daar lijkt het bij te blijven. Maar schijn bedriegt: de douche zit verborgen onder de tafel in de zithoek. Schuif de tafel weg, open het vak in de vloer en voilá: de douche, kraanaansluiting, douchebak én het douchegordijn komen tevoorschijn. De CaraLife heeft zelfs een Trelino-droogtoilet. Deze is verstopt onder de bank bij de ingang. Aan de achterzijde heeft de buscamper nog een aansluiting voor een buitendouche.

Douche Weinsberg CaraLife
Douche Weinsberg CaraLife
Toilet Weinsberg CaraLife
Toilet Weinsberg CaraLife

Zitten en slapen

In het midden van de camper bevindt zich de zithoek: twee banken tegenover elkaar met in het midden een tafel. Daarachter het dwarsbed, waarvoor optioneel nog een beduitbreiding verkrijgbaar is. Daarmee ontstaat een ligoppervlak van 2,10 x 2 meter. Het bed is ook als bank te gebruiken en van de zithoek is nog een enkel bed te maken. In totaal zijn er dus drie slaapplaatsen. Onder het bed is veel opbergruimte, bijvoorbeeld voor sportuitrusting.

Weinsberg CaraLife interieur 1
Weinsberg CaraLife interieur 1
CaraLife bed
CaraLife bed
Weinsberg CaraLife zithoek
Weinsberg CaraLife zithoek

Warm interieur

Het interieur van de Weinsberg CaraLife 630 LQ is modern en gezellig. De wanden hebben een houtlook met daartussen aluminum profielen. Er zijn allerlei opbergmogelijkheden: beugels, haken en natuurlijk kastjes.

Deze Weinsberg-buscamper is nu te koop. Wil je hem helemaal zien? Bekijk dan de video van Jos bovenaan dit artikel. Of ga naar de site van Weinsberg via onderstaande button.

SpecificatiesWeinsberg CaraLife 630 LQ

Basisvoertuig: Fiat Ducato, 140 pk-motor, handgeschakeld
L x b x h: 6,36 x 2,05 x 2,58 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2900 kg
Laadvermogen: 600 kg
Nederlandse prijs: 76.858 euro
Plattegrond Weinsberg CaraLife 630 LQ

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…