miniatouring

Miniatouring: teardrop uit Duitsland

Martine van Kuler

Als een caravan de naam Miniatouring draagt verwacht je geen reusachtig reispaleis. Terecht, want de twee modellen van de Duitse fabrikant, M22 en M24, zijn compact. Door hun lage gewicht en aerodynamische vorm zijn ze geschikt voor achter elektrische trekauto’s. Tijd dus voor een kennismaking met Miniatouring.

Het Duitse Miniatouring, een start-up van de Lucas Lambrich en Romanus Ludwig, heeft inmiddels twee modellen op de markt. De M22 is de kleinste. Deze caravan heeft een totale lengte van 4,40 meter en een leeggewicht van 550 kilo. De M24 is met zijn totale lengte van 5,25 meter en leeggewicht van 850 kilo wat groter en zwaarder. Ondanks hun compacte afmetingen bieden beide varianten plaats aan twee tot vijf personen. Al moet je wel een daktent aanschaffen als je met meer dan drie personen wilt overnachten.

Miniatouring M24
Miniatouring M24.
Miniatouring M24
Miniatouring M24.
Miniatouring M22
Miniatouring M22.
Miniatouring M22
Miniatouring M22.

Caravan voor het leven

Een Miniatouring koop je voor het leven. Dat is althans de mening van de fabrikant. Zowel de M22 als de M24 heeft dan ook een robuuste aluminium sandwichconstructie, wat betekent dat ze alle weersomstandigheden én de tand des tijds kunnen doorstaan.

Het interieur van de Miniatourings bestaat geheel uit hout. Als we de fabrikant moeten geloven ruikt het binnen in de caravans zelfs naar hout. Bovendien worden alle exemplaren met de hand gemaakt. Dat betekent dat je altijd een unieke caravan hebt, die bovendien eenvoudig aan je persoonlijke wensen is aan te passen.

Extra slaapplaatsen dankzij daktent

Dat je in een kleine caravan geen uitgebreide badkamer, complete keuken en enorme zithoek aantreft, mag geen verrassing heten. Toch zijn de Miniatourings redelijk compleet. Zelfs in de M22 zien we een klaptafel, zodat je ook met minder weer goed weer binnen kunt bivakkeren. Dit kleinste model heeft een buitenkeuken, die ook van binnenuit toegankelijk is. Bij de grotere M24 is de keuken wél binnen geplaatst.

En dan het slapen. De M22 is uitgerust met een bed van 1,40 bij 2 meter. Je kunt kiezen of dit een vast bed is of een bank die je in een slaapplaats kunt veranderen. Het bed in M24 is net zo lang, maar 20 centimeter breder. Ook is er in de M24 plaats voor een optioneel kinderbedje. In beide modellen zijn er diverse kasten, opbergvakken en planken geplaatst.

Als je meer slaapplaatsen nodig hebt kun je de M24 uitbreiden met een daktent. De toegestane dakbelasting bedraagt ​​maximaal 250 kilo. Afhankelijk van het type daktent heb je slaapruimte voor maximaal vijf personen. Miniaturing biedt overigens zelf geen daktenten aan, dus die moet je dan elders op de kop tikken. Als je geen daktent nodig hebt kun je de optionele dakdrager gebruiken voor overige bagage, zoals surfplanken en kajaks.

Miniatouring
Voortent of daktent? Het kan allemaal bij Miniatouring.
Miniatouring
Voortent of daktent? Het kan allemaal bij Miniatouring.

Miniatouring kopen of huren

De M22 heeft een vanafprijs van 15.300 euro. De M24 is er vanaf 24.999 euro. Wil je weten waar een Miniaturing kunt kopen of wil je er misschien eens een huren? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!