Onmisbaar! Voorkom vakantiestress met de Campingtrend paklijst voor kamperen

Martine van Kuler

Heb jij vlak voor de kampeervakantie last van inpakstress? Dan heb je de complete Campingtrend paklijst voor kamperen nog niet gezien. Een toiletrol en aardappelen vind je niet op deze checklist, maar wel alle spullen waar je op de camping écht niet zonder kan en wil. Print hem uit, streep door, vul aan en ga heerlijk ontspannen op vakantie.

Officiële documenten

Op onze paklijst voor kamperen staan natuurlijk de reisdocumenten en verzekerings- en bankpasjes. Maar ook de kentekenbewijzen van auto, caravan en camper, een groene kaart én de reservesleutel van je auto en kampeermiddel. En neem je je hond mee naar de camping? Pak dan ook het dierenpaspoort en inentingsbewijzen in. Beter mee verlegen, dan om verlegen, zullen we maar zeggen.

Thuisapotheek en verbandtrommel

Pleisters, jodium, tekentang hoop je niet nodig te hebben. Een ongeluk is in een klein hoekje, dus op de Campingtrend paklijst voor kamperen brengen we die verbandtrommel toch maar even onder de aandacht. Zorg dat hij goed gevuld is en vergeet hem niet. Dat laatste geldt natuurlijk voor de medicijnen, indien je die gebruikt.

Kampeerspullen

Natuurlijk besteden op onze checklist uitgebreid aandacht aan de kampeerspullen. Als je met de camper of caravan op vakantie gaat heb je soms andere dingen nodig dan tent- of vouwwagenkampeerders. Waarschijnlijk bewaar je ze standaard in of bij je kampeermiddel, maar je doet er goed aan dit toch even te controleren voor vertrek.

Van toiletartikelen tot kleding

Op de inpaklijst staan veel dingen waar je misschien best zonder kunt, maar niet zonder wílt. Je favoriete bikini bijvoorbeeld of de oplader van de e-reader. Of erger nog: dat ene leuke jurkje en je föhn. Je moet er toch niet aan denken dat je uit eten gaat en je haar niet kunt stylen. En voor de mannen onder ons: een one, two or three day beard vinden we op vakantie best leuk, maar we willen niet met vader Abraham naar het restaurant. Gelukkig hoeft dat niet, want scheermesjes staan ook op de inpaklijst.

Ons advies: Bespaar jezelf wat inpakstress, vul hieronder je gegevens in, druk op de knop en je ontvangt de inpaklijst voor kamperen gratis en voor niets in je mailbox. Van ons, voor jou!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!