terugroepactie ford transit

RDW terugroepactie Ford Transit campers: geldt dit ook voor jou?

Marije Onderwaater

Heb je een camper op basis van de Ford Transit? Lees dan snel verder, want de Transit is onderdeel van een terugroepactie voor campers van de RDW.

Kampeerauto’s met de nieuwe Ford Transit als basisvoertuig zijn onderdeel van een terugroepactie voor campers van de RDW. Het laswerk van sommige Transits, populair bij camperbouwers, is mogelijk niet van de juiste kwaliteit. Het gaat hier om lasnaden van het chassis, waardoor de chassisbalken mogelijk kunnen scheuren of verbuigen. Dit heeft invloed op de sterkte van het chassis, wat weer kan leiden tot ongelukken.

Om welke campers gaat het?

In het terugroepregister van de RDW staan onder meer de campers van Capron (Carado en Sunlight), Chausson en McLouis genoemd. Ook de Duitse Kraftfahrt‐Bundesamtes (KBA) maakt melding van de terugroepactie. Volgens de KBA gaat het om Ford Transits die tussen 2023 en 2024 zijn gebouwd.

Terugroepactie campers RDW
Terugroepactie campers RDW

Terugroepactie campers

Heb jij een Ford Transit die vorig jaar of dit jaar is geproduceerd? Dan valt jouw kampeerauto wellicht onder deze terugroepactie voor campers van de RDW. In dat geval heb je – als het goed is – schriftelijk bericht gekregen. Hierin heb je kunnen lezen dat je een afspraak kunt maken bij een door Ford erkende garage. Hier kan je het chassis laten inspecteren op barsten of verbuigingen.

Geen brief?

Heb je geen brief gekregen en twijfel je of jouw nieuwe camper op de Transit onder de actie valt? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met je dealer. Via onderstaande button zie je de melding in het terugroepregister van de RDW. Het register van de Duitse KBA vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…