De bestverkochte camper van Kabe: de Imperial i860 LGB

Marije Onderwaater

Is het de fijne indeling met een comfortabele lounge, een hoekkeuken en enkele bedden? Zijn het de uitstekende ventilatie- en isolatiemogelijkheden? Of valt iedereen voor dat majestueuze voorkomen? Waarschijnlijk is het de hele optelsom die maakt dat de Kabe Imperial i860 LGB de bestverkochte Kabe-camper van dit moment is.

Uitstekende isolatie en ventilatie

Koukleumen op winterse dagen is er niet bij in een camper of caravan van Kabe. Op Campingtrend heb je al vaker kunnen lezen over de uitstekende winterkwaliteiten van deze kampeermiddelen uit Zweden. Ook de Imperial i860 LGB is uitgerust met Alde-vloeistofverwarming, waardoor winterse kou in de camper geen kans heeft. Even de radiator aanzetten en het is in de hele wagen lekker warm. Natuurlijk heeft deze wintercamper ook vloerverwarming.

Geen condens
Een Kabe is daarnaast door en door geïsoleerd én er is veel aandacht besteed aan de ventilatie. De wand- en vloerbedekking zijn ventilerend, waardoor condens in de camper verleden tijd is. Met een Imperial i860 LGB kan je – net als alle Kabe’s – kamperen in winterse temperaturen tot wel -37 graden, maar ook op snikhete dagen. De premium isolatie zorgt er dan juist voor dat de warmte buiten blijft.

Kabe Imperial i860 LGB exterieur
Kabe Imperial
Kabe Imperial i860 LGB exterieur
Kabe Imperial

Comfortabele woonlounge

Een Kabe camper is geliefd bij mensen die er graag langere tijd op uit trekken. De kampeerauto’s zijn daarom zo comfortabel mogelijk ingericht. De Kabe Imperial i860 LGB heeft een fijne indeling. In de woonlounge is gekozen voor een flinke hoekbank, die erom vraagt om lekker op te relaxen. Achter de passagiersstoel staat een bankje. Hier kan je even zitten om je schoenen uit te trekken óf je gebruikt hem als voetenbank wanneer je op de bijrijdersstoel zit.

Tot zes slaapplaatsen
Boven de zitgroep hangt een elektrisch hefbed voor twee personen. Van de bank is ook nog een bed voor twee te maken. Beide zijn 2 meter lang en om te bouwen tot een riant tweepersoonsbed.

Imperial i860 LGB lounge
Imperial i860 LGB lounge

Ruim bemeten hoekkeuken

Bij een camper die aanvoelt als een tweede thuis, hoort een goede keuken. In de Kabe Imperial i860 LGB zit dat wel goed. De hoekkeuken is flink bemeten waardoor je alle ruimte hebt om een maaltijd te bereiden. De keuken is onder meer uitgerust met drie gaspitten, een grote spoelbak en een oven. Aan de overkant staat een koelvriescombinatie. Hiernaast is badkamer te vinden, met een toilet, wastafel, kast en spiegel. De douche bevindt zich aan de bestuurderszijde. Achter het bed een mooie achterwand van hetzelfde leer als in de woonlounge is te vinden.

Imperial i860 LGB interieur
Imperial i860 LGB interieur
Imperial i860 LGB badkamer
Imperial i860 LGB badkamer
Imperial i860 LGB slaapkamer
Imperial i860 LGB slaapkamer

Kabe Imperial i860 LGB: een flinke jongen

De Kabe Imperial i860 LGB is een flinke jongen van 8,82 meter lang en 2,33 meter breed. De Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving heeft een AL-KO heavy chassis. Het maximaal totaalgewicht van 5500 kilogram vraagt om een C1-rijbewijs. Het laadvermogen is 825 kilogram, wat betekent dat er heel wat spullen mee kunnen. De Sprinter is verder uitgerust met de bekende veiligheidssystemen, waaronder vermoeidheids- en verkeersborden-assist, zijwindcorrectie en een regensensor.

Kabe Imperial i860 LGB winter
Kabe Imperial i860 LGB winter

Meer informatie over deze Imperial i860 LGB en andere caravans en campers van Kabe is te vinden via onderstaande button. En wil je meer Kabe’s zien? Bekijk dan deze video die Jos onlangs maakte.

SpecificatiesKabe Imperial i860 LGB

L x b x h: 8,82 x 2,33 x 3,06 meter
Maximaal totaalgewicht: 5500 kg
Rijklaargewicht: 4625 kg
Laadvermogen: 875 kg
Nederlandse prijs: vanaf ca. 265.360 euro
Plattegrond Kabe Imperial i860 LGB

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…