Dreamer presenteert met nieuw merk de City Camp op Ford Custom

Marije Onderwaater

Een auto om iedere dag mee te rijden en in het weekend mee te gaan kamperen, dat zegt Campingtrends Jos over de nieuwe campingbus City Camp. Het merk maakte pas onlangs zijn intrede in de camperwereld, al is het niet helemaal nieuw. De officiële merknaam luidt City by Dreamer en Dreamer kennen we weer als het buscampermerk uit de Rapido-groep. Jos bekeek hem op de CMT in Stuttgart en wij stellen hem hier aan je voor.

City by Dreamer kiest de nieuwe Ford Custom als basisvoertuig voor de City Camp. De Transit is met een lengte van 5,05 meter en een breedte van 2,03 meter lekker compact. Tot de standaarduitrusting van de Ford behoort een EcoBlue 2.0L-motor met 136 pk. Op de optielijst staat een EcoBlue 2.0L-motor met 170 pk en automatische transmissie. De camperbus is verder onder meer voorzien van een infotainmentsysteem met multifunctioneel display en Apple CarPlay of Android Auto, en een achteruitkijkcamera.

City Camp interieur
City Camp interieur
City Camp bank
City Camp bank

Vijf goedgekeurde zitplaatsen

Ondanks zijn compacte formaat heeft de City Camp vijf goedgekeurde gordelplaatsen: de twee draaibare cabinestoelen (in hoogte verstelbaar, verwarmbaar en met armleuningen) en de driezitsbank met Isofix-bevestigingssysteem. Deze verschuifbare bank staat op een rails en kan transformeren tot bed.

Vier slaapplekken

Vier mensen kunnen in de camperbus overnachten, al is het vooral beneden een beetje inschikken. Dat bed is 1,93 meter lang en 1,25 meter breed. Gezinnen zullen er wellicht voor kiezen om de kinderen hier te laten slapen. Het bed in het hefdak – dat ook bij de standaarduitrusting hoort – is met een afmeting van 2,01 x 1,30 meter net iets groter.

City by Dreamer benedenbed
Benedenbed
City by Dreamer benedenbed
Benedenbed
City by Dreamer slaaphedfak
Bed in slaaphefdak
City by Dreamer slaaphedfak
Bed in slaaphefdak

Slimme keuken

Het kleine keukenblok is van slimme functies voorzien. De compressorkoelbox is namelijk draagbaar en dus ook buiten te gebruiken. Dat geldt ook voor het eenpitsgasstel. Omdat dit nieuwe City Camp aan beide kanten schuifdeuren heeft, is het keukenblok – dat een spoelbak heeft – ook vanaf buiten toegankelijk.

City Camp by Dreamer
City Camp by Dreamer
City Camp keuken
City Camp keuken

Opties City Camp by Dreamer

Op de optielijst van de Dreamer City Camp staan de exterieurkleuren Azure Blue, Lunar Gray en Artisan Red (alle drie metallic) en Matter Gray. Ook is de bus naar wens uit te breiden met onder meer isolatie voor het slaaphefdak, twee stoelen in plaats van een driezitsbank en een outdoorkit. In Nederland is het merk sinds kort te koop bij Camperdream.

Binnenkort vertellen we je ook meer over de nieuwe Dreamer Cap Land.

SpecificatiesCity Camp / City by Dreamer

L x b x h: 5,05 x 2,03 x 2,04 meter
Maximaal totaalgewicht : 3000 kg
Duitse prijs : vanaf 61.700 euro
Modeljaar : 2025
Plattegrond City Camp by Dreamer

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…