Skiën en kamperen: Campings in wintersportgebieden

Martine van Kuler

De meeste wintersporters verblijven in een hotel, chalet of appartement. Maar als je een winterhard kampeermiddel hebt, kun je natuurlijk ook een wintercamping in de buurt van de piste zoeken. Campingtrend zet in dit artikel een aantal campings in wintersportgebieden op een rij.

Wintersport

Voordat we verder gaan eerst nog even dit: natuurlijk weten we dat we middenin een pandemie zitten. En ja, wintersporten is dit jaar misschien lastig. Waarom dan toch dit artikel? Zie het als inspiratie. Kan het nu niet? Dan wellicht volgend jaar. Besluit je toch de gok te wagen, check dan altijd de actuele stand van zaken in je vakantieland op nederlandwereldwijd.nlUnd jetzt geht’s los!

Foto: Camping Brixen in Oostenrijk.
Foto: Camping Brixen in Oostenrijk.

Wintercampings in Duitsland

Wil je niet zo ver rijden, maar wel de lange latten onderbinden? Denk dan eens aan Sauerland. In Winterberg en Willingen kun je perfect langlaufen en – als je geen hoge bergen verlangt – skiën. Kamperen kan onder andere op Campingplatz Winterberg en Camping & Ferienpark Brilon. Iets verder, in Beieren, kun je ook de lange latten onderbinden. Kaiser-camping ontvangt je met open armen.

Skiën en kamperen in Oostenrijk

De meeste Nederlandse wintersporters kiezen voor Oostenrijk en dan vaak voor de regio Tirol. Het is dus niet verwonderlijk dat juist hier veel campings gedurende de wintermaanden zijn geopend. Camping Brixen vlakbij Kitzbühel bijvoorbeeld. Vanaf de camping stap je zo in een sleepliftje. Andere bekende wintercampings zijn Tirol Camp FieberbrunnCamping Stubai en Camping Nauders.

Geld besparen in Zwitserland

Minder populair – want flink duurder – is wintersporten in Zwitserland. Om geld te besparen kun je je hotel verruilen voor een camping. Dat kan bijvoorbeeld in Engelberg op Camping Eienwäldi. Een gratis skibus brengt je zo naar de pistes.

Foto: Camping Le Plan du Fernuy.
Foto: Camping Le Plan du Fernuy.

Campings in wintersportgebieden Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het kampeerland bij uitstek, maar dat geldt vooral in de zomer. Toch zijn sommige campings ook in de wintermaanden geopend. Zo ook Camping Eden de la Vanoise in het hart van de Savoie met verschillende skigebieden in de nabijheid. Direct aan de piste ligt Camping Le Plan du Fernuy. Ruim 200 kilometer aan pistes binnen handbereik. Camping L’Escale in Le Grand-Bornand ligt eveneens vlakbij de piste. En wil je het skigebied van Les Arcs verkennen? Kijk dan eens bij Camping Reclus.

Wintercampings in Italië

De populairste regio’s voor een wintersportvakantie in dit land zijn Trentino Alto Adige, Veneto, Lombardije, Piëmont en Valle d’Aosta. Camping Sass Dlacia is de hoogste camping in de Dolomieten (1680 meter) en de perfecte uitvalsbasis om de skigebieden Alta Badia, Sellaronda, en Dolomiti Superski te ontdekken. Ook vanaf Camping Vidor ski je zo dat laatstgenoemde gebied in.

Ben je benieuwd of je met jouw kampeermiddel sneeuw en kou kunt trotseren? Lees dan ons artikel over winterkamperen. Hierin leggen we de verschillen tussen wintergeschikt en wintervast of -hard uit en vertellen we wat je zelf kunt doen om het bij lage temperaturen behaaglijk te hebben in je camper of caravan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!