Nederlands publiek maakt kennis met Adria Aviva Lite

Martine van Kuler

Eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf toonde Adria haar nieuwe lichtgewicht caravan Aviva Lite voor het eerst aan de wereld. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kan het Nederlandse publiek de Adria Aviva Lite bewonderen.

De Aviva Lite is volgens de Sloveense fabrikant ‘een functionele caravan voor onconventionele ervaringen, in de geest van vervlogen, eenvoudiger tijden’. In onze woorden: met de Aviva Lite gaat Adria terug naar de basis.

Terug naar de basis

Hoewel Adria met de Aviva Lite terugkeert naar vervlogen tijden, is de caravan wel degelijk op de toekomst voorbereid. Hij weegt namelijk nog geen 700 kilo en is daarom uitermate geschikt voor elektrische trekvoertuigen.

Terug naar de basis is wél te zien in de inrichting. Want wat hebben we eigenlijk nodig? Een bed, bergruimte, een koelkast en een eigen toilet, zo is de overtuiging bij Adria. En dat is allemaal te vinden in de caravan, die ‘smart and simple’ is. Zo is de keuken voorzien van een spoelbak en watervoorziening, maar mag je zelf voor een kookplaat zorgen. Erg? Niet als je voornamelijk buiten wilt koken. Ook een kachel en een boiler ontbreken.

De bergruimte in de caravan is flexibel. Het zijn slimme opbergoplossingen die zo uit een Zweeds woonwarenhuis lijken te komen. Zo zien we hangkasten van stof en ook de opbergbakken die we al kennen uit de eerdere Aviva’s zijn terug.

Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite

Adria Aviva Lite op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Wil je de nieuwste caravan van Adria in het echt zien? Dat kan, want hij staat in al zijn glorie te shinen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Haast je wel, want morgen (zondag 8 oktober) is de laatste beursdag. Je vindt Adria bij stand A006 in hal 7.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!