Thule Outset KCJ

Thule Outset trekhaaktent: publiekstrekker op de KCJ

Marije Onderwaater

Tussen alle kampeermiddelen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijk je je ogen uit. Een van de publiekstrekkers is de Thule Outset trekhaaktent. Logisch, want deze tent is volstrekt uniek.

Het merk uit Zweden presenteerde vorig jaar op de KCJ de Thule Approach, een softcover daktent. Wie liever een tent áchter de auto wil in plaats van erop, kan kiezen voor de Thule Outset. De lancering van deze trekhaaktent vindt plaats in de zomer van 2024.

Koffer met wieltjes

De Thule Outset is rechtstreeks op de trekhaak van de auto te monteren. Daarmee zorgt de Outset voor een betere aerodynamica, wat weer gunstig is voor het verbruik. De trekhaaktent zit onderweg in een robuuste koffer. Dankzij de wieltjes rij je hem zo van huis of je campingplek naar de auto, waarna je hem binnen een minuut op de trekhaak bevestigt.

Thule Outset koffer
Thule Outset koffer
Outset trekhaak
Outset trekhaak

Vrijstaand of aangekoppeld

Eenmaal op je kampeerplek aangekomen, is de tent razendsnel klaar voor gebruik. Je haalt het frame van de koffer en zet hem op de grond. Vervolgens rol je de tent uit over het frame. Daarna zet je hem op spanning, klikt hem vast en de tent staat. Je kan ervoor kiezen de tent uit te klappen en aan de trekhaak te laten. Heb je liever meer vrijheid? Dan koppel je de Thule Outset los. Zo heb je een vrijstaande tent én kan je de auto gebruiken om erop uit te trekken.

Thule Outset trekhaak
Thule Outset trekhaak

Trekhaaktent met drie openingen

In- en uitstappen gaat gemakkelijk. De Thule Outset trekhaaktent heeft drie openingen; twee aan iedere zijkant én eentje aan de achterzijde. Die zijn voorzien van horrengaas, waardoor je ze open kunt laten zonder dat er insecten binnenkomen. Aan het hoofdeind, aan de kant van de trekhaak, is nog een ventilatieopening aangebracht. Bij het hoofdeinde vind je ook drie opbergvakken. Het matras is 1,40 meter breed en 2,25 meter lang. Ben je iets korter dan 2,25 meter, dan kun je de vrije ruimte aan het voeteneinde gebruiken voor bijvoorbeeld bagage of zelfs een hond.

Thule Outset trekhaaktent
Thule Outset trekhaaktent
Thule trekhaaktent
Thule trekhaaktent

Bekijk de Thule Outset op de KCJ

Ben je klaar om naar de volgende plek te reizen? Dan klik je hem los van de bevestigingspunten, je haalt de spanning eraf en vouwt hem zo weer in. De slaapzakken kunnen gewoon in de tent blijven liggen. Dit maakt de Thule Outset een ideale tent om rond te trekken. Zodra bekend is wanneer deze Thule daadwerkelijk te koop is, laten we je dat natuurlijk weten.

Wil je de trekhaaktent live zien? Hier bespreekt Jos hem

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…