Adria Aviva Lite

Campingtrend heeft primeur: dit is de nieuwe caravan van Adria

Martine van Kuler

Hij is licht, cool en funky, maar hij is ook nog een beetje geheim. Adria wil haar nieuwe caravan pas eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteren. Toch is Campingtrend er in geslaagd wat foto's en informatie los te peuteren. Hierbij stellen we aan je voor: de Adria Aviva Lite.

De foto’s bij dit artikel zijn genomen door een van onze ‘informanten’, want Adria wil de Aviva Lite dus eigenlijk pas tijdens de komende Caravan Salon in Düsseldorf aan het publiek tonen. Toch mogen wij, als enige kampeermedium in Europa, al een tipje van de sluier oplichten.

Terug naar de basis met briljant lichtgewicht

De laatste decennia zijn caravans alleen maar groter en zwaarder geworden. Onze hang naar comfort en gemak zorgen voor hogere eisen en daarmee ook meer luxe in het interieur van ons vakantieverblijf. Het is daardoor onmogelijk geworden om een lichte caravan te bouwen die van alle luxe is voorzien. Adria gaat daarom terug naar de basis met de Aviva Lite.
Want wat hebben we eigenlijk nodig? Een bed, bergruimte, een koelkast en een eigen toilet, zo is de overtuiging bij Adria. En dat is allemaal te vinden in de Aviva Lite. De caravan weegt nog geen 700 kilo en is daarom uitermate geschikt voor elektrische trekvoertuigen.

Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite

Adria Aviva Lite is 'smart and simple'

De nieuwste Adria caravan heeft een aantal innovatieve functies. Heel ‘smart and simple’, volgens de Sloveense fabrikant. Zo is de keuken voorzien van een spoelbak en watervoorziening, maar mag je zelf voor een kookplaat zorgen. Geen gekke oplossing, want wie kookt er in de zomer nog binnen in de caravan? Een los gaskooktoestel of een inductiekookplaatje kun je makkelijk zelf meenemen. Ook een kachel en een boiler ontbreken in de Adria Aviva Lite.

De bergruimte in de caravan is flexibel. Het zijn slimme opbergoplossingen die zo uit een Zweeds woonwarenhuis lijken te komen. Zo zien we hangkasten van stof en ook de opbergbakken die we al kennen uit de eerder Aviva’s zijn terug.

Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite
Adria Aviva Lite

Adria Aviva Lite op Caravan Salon en Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Adria noemt de nieuwe Aviva Lite ‘cool en funky’. Wij vinden hem vooral licht en flexibel. De caravan komt in eerste instantie in de 360 DK-indeling. Deze heeft stapelbedden achterin en een zithoek die je om kunt bouwen tot tweepersoonsbed.
Tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf kun je de Aviva Lite voor het eerst in het echt bekijken. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober stelt Adria hem aan het Nederlandse publiek voor.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!