Nieuwe caravan? Bouw je eigen Kabe!

Martine van Kuler

Wil je een nieuwe caravan, maar twijfel je of je bij Kabe iets van je gading kunt vinden? Geloof ons, dat kan! Er is een Kabe voor iedereen, want de Zweedse fabrikant heeft het grootste aanbod aan caravans op de markt. Met het Kabe Flexline-systeem stel je eenvoudig het ideale reispaleis samen.

Kabe vergelijkt het kopen van een caravan met de aanschaf van een huis. Mensen hebben verschillende behoeften en wensen en ook de financiële mogelijkheden lopen uiteen. Omdat iedereen anders is, is de keuze bij Kabe enorm. Qua formaat, indeling, uitrusting en prijsklasse is er voor ieder wat wils.

Bouw je eigen caravan met KABE Flexline

Op de website van Kabe kun je met behulp van de productconfigurator je eigen caravan ontwerpen. Dit begint met het uitzoeken van het model. Ga je voor instapper Estate? Kies je een Edelsteen? Ga je voor een Royal? Of val je misschien als een blok voor de riante Imperial?

Als je je favoriete model hebt gevonden, kies je de breedte van de caravan. Standaard is dat 2,15 meter; kingsize is 20 centimeter breder. Ben je hieruit? Dan begint de keuzestress pas echt, want nu is het tijd om je over de indeling te buigen. Dankzij het Kabe Flexline-systeem zijn er veel keuzemogelijkheden.

Kabe Royal 560 XL Kingsize
In de Kabe Royal 560 XL Kingsize bevinden douche en toilet zich achter in de caravan.
Kabe Royal 560 XL Kingsize
In de Kabe Royal 560 XL Kingsize bevinden douche en toilet zich achter in de caravan.

Basisindelingen en Flexline-varianten

Om het een beetje makkelijker te maken heeft Kabe drie basisindelingen voor de caravans gemaakt. Model GLE heeft de douche en het toilet langs de linkerzijde in het midden van de caravan. Bij model XL bevinden de douche en het toilet zich rechts achter in de caravan. De derde basisindeling is de TDL. Hier zijn het toilet en de separate douchecabine over de hele breedte achterin geplaatst.

Tot zover is het goed te doen toch? Maar voor de volgende stap moet je waarschijnlijk wat meer tijd uittrekken. Er zijn namelijk ook nog eens twaalf verschillende Flexline-varianten. Stel, je kiest voor basisindeling GLE. Welk bed wil je daarbij? Enkele bedden, een Frans bed of misschien wel een queensbed? En heb je ook een kinderkamer nodig?

Wie denkt er na de keuze van het model, de basisindeling en de Flexline-variant te zijn, komt bedrogen uit. Er zijn namelijk nog wat keuzes te maken, want welke bekleding vind je het mooist? En wil je nog extra accessoires toevoegen?

Stapelbed.
Stapelbed.

Het resultaat mag er zijn

Het bouwen van je eigen Kabe is een flinke klus. Maar wel een hele leuke, want uiteindelijk heb je het reispaleis van je dromen. Via onderstaande button kom je bij de productconfigurator van de Zweedse fabrikant. En kom je er zelf niet uit of heb je advies nodig? Stap dan binnen bij een van de dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!