De luifeltent: we bekijken die van Thule en DWT

Luc Schaepkens

Maak van de luifel een tent: de luifeltent. Opzetten gaat snel en je hoeft geen voortent meer mee te slepen. We bekijken de complete Thule luifeltent Veduta. Ook nemen we de losse delen van de DWT luifeltent Happy Sun onder de loep.

Luifeltent

Een luifeltent is slim. Zeker als je niet weken op dezelfde plek blijft staan. Het is vaak minder werk om hem op te zetten en je hoeft geen zware voortent meer mee te slepen. Een luifeltent staat vaak net zo stabiel als een gewone voortent. Al zijn er ook hierin weer verschillen. Je hebt dergelijke tenten zowel voor luifels die aan de zijwand zitten, als voor luifels die op het dak zijn gemonteerd. Er zijn caravan- en campermodellen. Kwestie van even rondkijken en vooraf bepalen wat je er wel en niet mee wilt gaan doen. Ze zijn er van helemaal dicht – zoals de Thule luifeltent Veduta – tot exemplaren waarin je uit de wind of de zon zit, zoals de DWT luifeltent Happy Sun. De keuze is reuze.

De Happy Sun DWT luifeltent

De Happy Sun luifeltent (foto boven deze tekst) van het Duitse DWT is voor buscampers. Hij is gemaakt om uit de zon en de wind te zitten. Het is dus geen dichte tent. De zij- en voorwand met gaas is verkrijgbaar in het zwart en in het wit. Voordeel van de witte variant is dat je er van buiten niet doorheen kunt kijken. Daarmee heb je ook meteen privacy. De wanden zijn er ook met ramen. Wil je meer plek onder de luifel, dan kun je de voorflap en zijflap schuin naar buiten spannen. Dat doe je met felgekleurde elastieken – zodat je er niet over struikelt – die je door de aangebrachte ogen haalt. De flappen zet je vast middels een rits. De voorwand kan je over de hele breedte of voor tweederde deel plaatsen. De Happy Sun DWT luifeltent is er in verschillende breedtes. Hij past aan de luifels van Thule/Omnistor en Fiamma. Een voorwand van 240 centimeter breed kost 145 euro. De kleinste zijwand kost 200 euro.

En de andere modellen van DWT

Dan heeft tentenmaker DWT ook nog de luifeltent Rain Outside. Die inderdaad ook beschutting kan bieden bij regen. Deze bestaat uit zijwanden en een voorwand uit twee delen. Ze zijn allemaal voorzien van ramen. Hij is verkrijgbaar in het blauw of in het grijs. Er is een versie voor de caravan en voor de camper. En tenslotte is er de DWT luifeltent It’s Holiday (op de foto boven het artikel). Hiermee maak je van de luifel een complete voortent. Helemaal dicht, met ramen en een deur. In de voorkant een groot panoramaraam. Daarnaast de oprolbare deur. Ook in de zijflappen zit een deur. Voor alle maten en prijzen: check de site van DWT.

De superstabiele Thule luifeltent Veduta

Met de Thule Veduta luifeltent maak je van de luifel een complete tent. Hij is er in vier breedtematen. Van vier meter via 4,25 en 4,50 naar 5 meter. Je zet de zijwanden en de voorwand met klemprofielen vast aan het luifeldoek. Dat zorgt voor een hoge stabiliteit. De panelen hebben openingen van muggengaas. Ze kunnen worden dichtgemaakt met transparante raamhoezen. De Veduta luifeltent is er vanaf 2400 euro. Wij hebben de Veduta recent zelf opgezet. En dat was voor de allereerste keer. Of ons dat goed afging? Bekijk daarvoor onderstaande video.

De snelle en compacte Quickfit van Thule

De Quickfit is snel op te zetten. Hij bestaat uit één stuk en heeft dus geen losse zijwanden en voorwand. Je schuift hem simpel in de rail. Door het dubbele dak van de luifel en de tent heb je meer ventilatie en een betere isolatie. De Quickfit is gemakkelijk mee te nemen, want hij zit in een kleine zak. De voorwand kun je links of rechts openen als deur. Alle ramen hebben geïntegreerde horren. Voor meer privacy kun je ze ook dichtritsen. De petluifel aan de voorkant zorgt voor meer schaduw. De Quickfit luifeltent is er in het zwart, grijs of wit en in drie breedte- en hoogtematen. Hij is te koop vanaf 709 euro. Naar de site van Thule.

De Quickfit van Thule.
De Quickfit van Thule.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur