Camperplaats Dalfsen en Nieuwleusen weer open, Vriescheloo is nieuw

Luc Schaepkens

Goed nieuws! Schreven we eerder dat camperplaats Dalfsen en Nieuwleusen dicht gingen, nu zijn ze weer open. Het enige verschil: ze zijn niet langer gratis. In het Groningse Vriescheloo is op camperplaats Loosterstee plek voor 22 campers.

Camperplaatsen

De camperplaats Dalfsen en Nieuwleusen werden – je las het hier – in februari door de gemeente gesloten. Dit omdat het gratis aanbieden van camperplaatsen door een gemeente wel eens in strijd kon zijn met de Wet Markt en Overheid. Vooral de Recron is daar alert op. Om problemen voor te zijn, besloot de gemeente over te gaan tot sluiting van deze populaire camperplaatsen.

Camperplaats Dalfsen en Nieuwleusen niet langer gratis

De NKC heeft vervolgens bij de gemeente aangedrongen op het openhouden van de plekken. Alleen zijn die niet langer gratis. “We zijn blij dat de gemeente Dalfsen naar ons heeft geluisterd en besloten heeft de plekken te behouden. Zo hebben we als NKC geadviseerd om de locaties dan tegen betaling aan te bieden”, aldus camperplaatsspecialist Tjerk Hiddes. “Het zijn toch populaire camperlocaties waar vaak veel mensen staan, dicht bij de dorpskernen.”

Een overnachting op camperplaats Dalfsen – plek voor vijf campers – of Nieuwleusen – plek voor drie campers – kost nu 8 euro. Er zijn geen voorzieningen. Betalen doe je via Aan/Uit.net. Adres: Parking Stationsweg 4 in Dalfsen en Koningin Julianalaan in Nieuwleusen.

Camperplaats Loosterstee in Vriescheloo.
Camperplaats Loosterstee in Vriescheloo.

Camperplaats Loosterstee

Gert en Gerjanne runden al een camperstalling. De stap naar een camperplaats was daarmee niet al te groot. Er kunnen 22 campers op het erf staan. Achttien plekken zijn verhard. De nieuwe camperplaats ligt tegen natuurgebied de Veendiepplassen aan. Dit is het vertrekpunt van diverse wandel- en fietsroutes. Op loopafstand verder nog een ijssalon en een theehuis. Een nachtje kost er 13,50 euro. Adres: Dorpstraat 11 in Vriescheloo. Naar de site.

Meer adressen naast camperplaats Dalfsen? We hebben onder meer Bataviastrand, Leveroy en Scherpenzeel voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur