Campingpark Ons Buiten in het Zeeuwse Oostkapelle (Nederland)

Martine van Kuler

Campingpark Ons Buiten is een gemoedelijke camping in Zeeland, in Oostkapelle om precies te zijn. Niet te groot, kindvriendelijk én op fietsafstand van zowel het strand als het toeristische Domburg.

Camping aan de Zeeuwse kust

‘De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht. Boven het vlakke land trilt stil de warme lucht’, zingt Bløf. Nou, met die warme lucht viel het tijdens onze vakantie aan de Zeeuwse kust wel mee, want in juli hadden we te maken met een typisch Hollandse zomer. En die mosselfeesten waarover Paskal Jakobsen zingt, tja die waren er ook niet. Iets wat ik helemaal begrijp, want de oorzaak (corona), was immers precies dezelfde als waardoor wij afgelopen zomer geen Holiday in Spain vierden, maar ergens op een camping in Zeeland. Op Campingpark Ons Buiten in Oostkapelle om precies te zijn.

Ons Buiten: kindvriendelijke camping in Zeeland

Bij aankomst op Campingpark Ons Buiten in Oostkapelle was de receptie gesloten. Het is een van de coronamaatregelen die de camping heeft genomen. Gelukkig waren we hier vooraf van op de hoogte gebracht en wisten we welke plek voor ons was gereserveerd. Deze bleek in een keurig, geasfalteerd straatje te liggen. Ik moest even schakelen, want eigenlijk houd ik meer van ‘wat minder keurig’. Maar hé, alles was anders deze zomer, dus vooruit maar.

Terwijl de man en ik het kampement opbouwden, begonnen de kids aan hun ontdekkingstocht over de camping. Het duurde lang voor we ze weer zagen, en dat was goed nieuws. Ze hadden de speeltuin ontdekt, iets wat achteraf ook het grootste pluspunt van de camping is. Niet eerder heb op een camping ik zo’n coole speeltuin gezien. Dammetjes en zandkastelen bouwen in het water-moddergedeelte, hutten bouwen, springen op het waterspringkussen, verstoppertje spelen of gewoon schommelen en glijden. Het kan er allemaal. Ik zou bijna wensen dat ik weer kind was. Speel je liever niet mee, maar wil je wel een oogje in het zeil houden? Ga dan lekker op het terras van de Huyskamer zitten en geniet van een lekkere kop koffie.

In de Huyskamer is het heerlijk loungen. Mét uitzicht op de speeltuin, ideaal!
In de Huyskamer is het heerlijk loungen. Mét uitzicht op de speeltuin, ideaal!

Camping in Zeeland met overdekt zwembad

Houd je van zwemmen, glijden en andersoortige waterpret? Dan kun je beter een andere camping zoeken. Ons Buiten heeft namelijk geen zwemparadijs. Wél is er een overdekt zwembad. Gewoon een simpel, rechthoekig bassin. Het was een week voor ons bezoek opgeleverd en dus helemaal spic en span. Toch zijn wij er maar één keer geweest. Het vooraf intekenen (coronamaatregel) zat niet helemaal in mijn systeem. En ook hier gold: vol=vol. Maar de echte reden is misschien wel dat deze camping in Zeeland zo dicht bij het strand en de zee ligt. Weer of geen weer, zout trekt ons toch meer dan chloor.

Zien en doen in de omgeving van Ons Buiten

Wat betreft de ligging van Campingpark Ons Buiten in Oostkapelle kan ik kort zijn: die is namelijk super. Vanaf de camping loop je zo het dorpje in. Fijn dat dit zo dichtbij is, want wil je ontbijten met verse broodjes, dan moet je die toch echt in het dorpje halen. Op het park zelf is namelijk geen winkeltje. Wij hebben dit niet gemist, maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt.
Naar zee fiets je in een minuut of tien. Het strand bij Oostkapelle is heerlijk breed en relatief rustig. (Tip: Strandcafé Bij Karel heeft heerlijke bitterballen én dito limonsecco.) De route er naartoe is bovendien prachtig! Wil je wat meer reuring, fiets dan door naar Domburg. Het strand is hier drukker, er zijn meer terrasjes en je vindt er leuke winkeltjes. Verder zijn Middelburg en Vlissingen een bezoek waard, kun je naar de Deltawerken en hebben wij ons prima vermaakt in Klimbos Zeeuwse Helden in Burgh-Haamstede.

Informatie over de camping

Campingpark Ons Buiten
Adres: Aagtekerkseweg 2a, 4356 RJ Oostkapelle
Land: Nederland
Afstand vanaf Utrecht: ca. 155 km
Geopend: maart-oktober
Aantal plaatsen: 303
Website: Campingpark Ons Buiten

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!