Frankia is ook groot in compacte campers

Luc Schaepkens

Wie denkt dat de Duitse Frankia campers alleen in het groot komen, vergist zich. Er zijn ook vijf indelingen met een lengte tot aan zeven meter. Compacte campers met alle ruimte in het interieur. Zoals de Frankia Neo en de Frankia I 680 SG.

Frankia biedt ook hoge kwaliteit bij kortere campers

De compacte campers zijn populair. Een wendbare camper draait zijn hand niet om voor een stedentrip of een verlaten landweg. Bij een compacte camper denk je misschien niet meteen aan Frankia campers. Dat merk heeft toch alleen grote exemplaren? Ja, die rollen bij Frankia ook van de band en daar zijn ze trots op. Maar wist je dat er wel vijf verschillende indelingen tot aan zeven meter zijn? En dan kun je kiezen uit een halfintegraal, een integraal en een alkoof. Wat ze allemaal gemeen hebben is het – ondanks de compacte buitenmaten – ruime interieur. Veel bagageruimte, veel bewegingsvrijheid, veel comfort en veel slimme oplossingen. En dat allemaal op een lengte tot aan zeven meter. Ook dat is een Frankia camper.

Frankia Neo GDK en I 680 SG

Een compacte halfintegraal met heel veel binnenruimte op basis van de Sprinter. Dat is de Frankia Neo GDK (foto boven artikel). Door de lichte bouwwijze blijft deze camper onder de 3500 kilogrens. Dan heb je een laadvermogen van 524 kilo. Heb je daar niet genoeg aan, dan is er ook de variant met een maximumgewicht van 4500 kilo. De Frankia Neo camper zit vol slimme oplossingen. Zo creëer je in de badkamer een grote douchecel door het toilet te verschuiven. De ruime garage is heel eenvoudig bereikbaar door het grote luik aan de zijkant en de megagrote achterklep. De dubbele bodem biedt ook veel opbergruimte. Daarnaast een hoog wooncomfort en alle rijgenot van de Mercedes Sprinter. Lees hier ons artikel over de Frankia Neo.

De Frankia I 680 SG is de ideale integraalcamper voor twee op basis van de Ducato. Met een ruime en moderne face-to-face-zitgroep voorin. Boven die zitgroep een elektrisch hefbed. Daar zie je overdag niks van en het neemt dan ook geen ruimte in beslag. Highlight van deze indeling zijn de grote kledingkasten achterin. De ruime garage – met een hoogte van 1,24 meter – is zowel van buiten als van binnen bereikbaar. De doorlopende verwarmde dubbele bodem is 35 centimeter hoog. Desondanks heeft de I 680 SG overal een stahoogte van 2,03 meter. Ongelofelijk veel ruimte en dat op een lengte van 6,98 meter.

Behalve de Frankia Neo GDK en Frankia I 680 SG heeft Frankia nog drie indelingen tot aan zeven meter. Daar is ook een alkoof bij. Kijk voor deze indelingen in ons februarinummer van het gratis Campingtrend Magazine. Geen abonnee? Je kunt je hier aanmelden.

Naar de site van Raema campers

Frankia Neo met een ruim interieur.
Frankia Neo met een ruim interieur.
De face-to-face-zitgroep in de I 680 SG.
De face-to-face-zitgroep in de I 680 SG.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur