Camperplaatsennieuws juni 2024

Camperplaatsennieuws juni 2024: overnachten met Rembrandt en meer

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van juni 2024! Dit zijn enkele van de onlangs geopende camperplaatsen in Nederland. Zo zijn schilder Rembrandt en zijn Saskia inspiratie voor een Friese camperplaats en heeft een nieuw camperpark in Noord-Brabant héél veel plekken.

Hoeve Mauritsoord in Dinteloord (Noord-Brabant)

Het gezin Lambregts woont sinds 2021 op Hoeve Mauritsoord. Als fervent camperaars besloten ze zelf ook een camperplaats te beginnen. Enkele maanden geleden konden ze eigenlijk open. In de vroegere koeienwei is nu plaats voor 25 campers. De halfopen landbouwschuur is ook voor gasten ingericht, bijvoorbeeld om even te zitten bij regen of felle zon. Een toiletgebouw is aanwezig. De camperplaats ligt tussen de dorpen Steenbergen en Dinteloord en is geopend van 1 maart tot en met 1 november. Een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats Hoeve Mauritsoord

Hoeve Mauritsoord
Hoeve Mauritsoord
Hoeve Mauritsoord
Hoeve Mauritsoord

Camperpark Rembrandt & Saskia in Sint Annaparochie (Friesland)

In de kerk van Sint Annaparochie trouwde Rembrandt van Rijn op 22 juni 1634 met Saskia van Uylenburgh. De herinnering aan de wereldberoemde kunstschilder is nog levendig aanwezig in het Friese dorp. Ook de nieuwe camperplaats Rembrandt & Saskia is naar de twee geliefden vernoemd. In de landerijen bij de Waddenkust kunnen twintig campers een plekje vinden. Alle plaatsen zijn verhard met rondom gras en hebben 10A-elektra. Loosmogelijkheden, toiletten en een douche zijn aanwezig. Naast Sint Annaparochie zijn de steden Leeuwarden en Franeker, en de Waddenkust een bezoek waard. Het camperpark is geopend van 1 mei tot en met 30 oktober en een overnachting kost 18 euro.
Camperpark Rembrandt & Saskia

Camperpark Rembrandt en Saskia
Camperpark Rembrandt en Saskia
Camperpark Rembrandt en Saskia
Camperpark Rembrandt en Saskia

Camperplaats In de 7e Hemel in Grashoek (Limburg)

Is een verblijf in de zevende hemel onmogelijk? Zeker niet! In Limburg is de nieuwe camperplaats In de 7e Hemel geopend met plek voor vijftien kampeerauto’s. De camperplaats hoort bij de gelijknamige pluk- en theetuin. De camperplekken zijn voorzien van stroom (8A tot 16A). Wifi is gratis. Er is sanitair, een loosmogelijkheid en een watertappunt. Vanaf de camperplaats loop je zo de natuur in. Naast de pluk- en theetuin is er een winkeltje met streekproducten. In de 7e Hemel is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats In de 7e Hemel

Camperplaats In de 7e hemel
Camperplaats In de 7e hemel
Camperplaats In de 7e hemel
Camperplaats In de 7e hemel

Camperplaats Hoeve Herlaerbosch in Udenhout (Noord-Brabant)

Op 6 kilometer van Tilburg ligt Hoeve Herlaerbosch. Deze nieuwe camperplaats is geopend van 1 maart tot en met 1 november. Er is plek voor twaalf campers met een maximale lengte van 8 meter. De camperplaats heeft alle voorzieningen waaronder een loosplaats, douche, toilet, wifi en 8A-stroom. Een overnachting kost 20 euro.
Camperplaats Hoeve Herlaerbosch op Campercontact

Camperplaats bij golfbaan Harderwold in Zeewolde (Flevoland)

Een balletje slaan op de golfbaan en daarna neerstrijken in je eigen camper? Het kan in Zeewolde, waar onlangs een camperplaats is geopend bij golfbaan Harderwold. Het hele jaar door is hier plek voor 23 campers. De camperplaats maakt onderdeel uit van een resort met – naast de golfbaan – een tennisbaan, een brasserie, een speeltuin en een jeu de boules-baan. Het Veluwemeer en Harderwijk liggen in de buurt. Voor het gebruik van voorzieningen als het sanitair, de wasmachine en de loosplaatsen is binnenkort een servicepakket beschikbaar. Een overnachting kost 17,60 euro.
Camperplaatsen Harderwold

Camperplaatsen Harderwold
Camperplaatsen Harderwold
Camperplaatsen Harderwold
Camperplaatsen Harderwold

Camperpark Viermannekesbrug in Oirschot (Noord-Brabant)

Omringd door natuurgebieden, leuke dorpjes, historische bezienswaardigheden en steden ligt camperpark Viermannekesbrug. Hier is plek voor maar liefst 96 campers. De camperplaats is 365 dagen per jaar geopend en 24/7 te reserveren. Viermannekesbrug heeft een camper servicestation met loosmogelijkheden en drinkwater, een sanitairgebouw, gratis wifi en een broodjesservice. Het camperpark ligt aan de rand van het kerkdorpje Spoordonk, vlakbij het historisch centrum van Oirschot. Visliefhebbers komen op en rond Viermannekesbrug volop aan hun trekken. Een overnachting kost 19,50 euro. Voor stroom en eventueel rioolafvoer betalen camperaars meer.
Camperpark Viermannekesbrug

Camperpark Viermannekesbrug
Camperpark Viermannekesbrug
Camperpark Viermannekesbrug
Camperpark Viermannekesbrug

Camperplaats Nijland in Nijland (Friesland)

Eigenaren Rinke en Gerda genieten enorm van de boerderij waar zij sinds 2021 wonen. Van deze locatie op het Friese platteland moeten meer mensen van meegenieten, vinden ze, en daarom is sinds kort camperplaats Nijland geopend. Hier is plek voor acht campers. Drinkwater, elektra en een picknicktafel zijn aanwezig. In de buurt zijn onder meer de Friese steden Bolsward en Sneek te vinden. Huisdieren zijn welkom in Nijland.  De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats Nijland

Camperplaats Nijland
Camperplaats Nijland
Camperplaats Nijland
Camperplaats Nijland

Camperplaats 't Hooge Laar in Daarle (Overijssel)

Tussen Salland en Twente ligt camperplaats ‘t Hooge Laar, die van 1 maart tot en met 31 december is geopend. De 25 camperplekken op verharde ondergrond hebben allemaal 10A-stroom. Alle voorzieningen zijn aanwezig. ‘t Hooge Laar biedt talloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen en varen, en natuurlijk om gewoon te relaxen. Een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats ‘t Hooge Laar

Camperplaats 't Hooge Laar
Camperplaats 't Hooge Laar
Camperplaats 't Hooge Laar
Camperplaats 't Hooge Laar

Camperplaats Spijk in Spijk (Gelderland)

Kamperen met uitzicht op schepen die voorbij varen kan op de nieuwe camperplaats in Spijk. De tien plaatsen hebben allemaal zicht op de Rijn, evenals de bijbehorende stenen tribune. De nieuwe camperplaats maakt deel uit van ‘t Gelders Eiland, bij natuurgebied de Gelderse Poort. Naast de nieuwe camperplaats biedt de Europakade in Tolkamer ook nog eens vijftien camperplekken die uitkijken op de Rijn. Daar zijn ook voorzieningen, die zijn in Spijk niet te vinden. Een overnachting in Spijk kost 9 euro. De camperplaats is het hele jaar geopend.
Camperplaats Spijk

Camperplaats Spijk
Camperplaats Spijk
Camperplaats Spijk
Camperplaats Spijk

Camperplaats Gommers in Nederweert-Eind (Limburg)

Genieten van een lekker ijsje op de camperplaats kan in Nederweert-Eind, een dorpje in Limburg. De eigenaren van de nieuwe camperplaats hebben namelijk ook een ijsboerderij. De camperplaats heeft twintig plekken voor kampeerauto’s, allemaal met wifi en 16A-stroom. Drinkwater en een loosplaats zijn aanwezig. In de buurt zijn onder meer natuurgebieden, een openluchtmuseum en het dorp Nederweert te vinden. Geopend van 1 maart tot en met 31 oktober, een overnachting kost 17 euro.
Camperplaats Gommers

Camperplaats Gommers
Camperplaats Gommers
Camperplaats Gommers
Camperplaats Gommers

Camperplaats Jachthaven Valkenburg in Arnhem (Gelderland)

Jachthaven Valkenburg biedt vanaf nu ook vijf camperplaatsen. Wie hier komt kamperen, kan gebruikmaken van de faciliteiten van de jachthaven, zoals de toiletten en douches. Eten kan in de brasserie – met strandje – van de jachthaven. Op 5 minuten afstand ligt een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Een tripje naar de stad Arnhem is vanaf deze camperplaats ook zo gemaakt. Lopend doe je er zo’n 35 minuten over. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 20 euro.
Camperplaats Jachthaven Valkenburg

Jachthaven Valkenburg
Jachthaven Valkenburg
Jachthaven Valkenburg
Jachthaven Valkenburg

Camperplaats Watersportvereniging IJmond in Velsen-Zuid (Noord-Holland)

Nog een camperplaats bij de boten: Watersportvereniging IJmond heeft op het parkeerterrein plek voor vijf campers met een maximale lengte van 7 meter. De jachthaven ligt in recreatiegebied Spaarnwoude in Velsen-Zuid. De watersportvereniging heeft verschillende betaalde voorzieningen waaronder toiletten en douches, een wasmachine en een droger. Het clubhuis met terras serveert drankjes en maaltijden. Voor kinderen is er een speeltuin. Haarlem ligt op zo’n 10 kilometer. De camperplaats is geopend van 15 mei tot en met 1 november. Een overnachting kost 20 euro.
Camperplaats Watersportvereniging IJmond

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen met uitzicht op een wijngaard en aspergevelden? Lees dan ons vorige Camperplaatsennieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…