Beachcamp-De-Lakens
Beachcamp De Lakens is een pop-up surfcamping in Bloemendaal aan Zee.

Beachcamp De Lakens: een pop-up camping voor surfers in Bloemendaal

Martine van Kuler

Slapen in een luxe tent, cocktails drinken bij de beachbars, chillen in een hangmat of hottub en vooral heel veel surfen. Dat kan ook deze zomer weer op Beachcamp De Lakens. Deze pop-up camping wordt ook dit jaar opgebouwd in de duinen van Bloemendaal. Je kunt er terecht van half mei tot eind augustus.

Beachcamp De Lakens

Laidback, oftewel ontspannen, is het toverwoord van Beachcamp De Lakens. Niets hoeft, veel mag en het zal je er aan niets ontbreken. Of je nu samen met je vriend of vriendin naar de pop-camping komt of met je hele gezin, en of je een ervaren surfer bent of een beginner; voor iedereen is er wel wat te doen. Vorig jaar werd de pop-up camping voor het eerst opgebouwd in de duinen van Bloemendaal en het concept bleek zo’n succes dat het nu op herhaling mag.

(foto: Jeroen Koornstra en Renee van Emmerik).
(foto: Jeroen Koornstra en Renee van Emmerik).

Beachcamp De Lakens: een week aan de kust

Beachcamp De Lakens wordt opgebouwd op een afgelegen deel van de bekende Bloemendaalse camping De Lakens: direct achter de duinen op nog geen 200 meter afstand van zee. De ideale locatie dus als je wilt (kite)surfen of zeilen. Je hoeft geen kampeerspullen mee te slepen, want overnachten doe je in een Bell-tent of een safaritent.

Met z’n tweeën in een Bell-tent

De pop-up camping heeft een arrangement voor gezinnen en voor mensen die samen komen. In het laatste geval kun je samen overnachten in een smaakvolle Bell-tent. Hierin staan twee eenpersoonsbedden (je kunt ze natuurlijk gezellig tegen elkaar aanschuiven), er zijn een tafeltje en stoeltjes, er staat een minikoelkast en er zijn borden, bestek en bekers. Voor koude avonden staat er een elektrische heater. Kortom, je hoeft alleen bedlinnen en je eigen kleding mee te nemen. Douchen en toiletteren doe je in het nabijgelegen sanitairgebouw.

Met het gezin in een safaritent

Kom je niet samen, maar met het hele gezin, boek dan een safaritent. Je kunt hier met met maximaal vijf personen in slapen. Er is slaapruimte met een tweepersoonsbed en een apart vertrek met een stapelbed en eenpersoonsbed. Verder vind je ook hier een tafel en stoelen, lampen en een minikoelkast. Blauwbekken hoeft in de safaritent niet, want met een pelletkachel kun je het lekker warm stoken.

Ruime safaritent (foto: Beachcamp De Lakens).
Ruime safaritent (foto: Beachcamp De Lakens).

Pop-up camping inclusief diners

Op Beachcamp De Lakens is er ook aandacht voor de inwendige mens. In de gezamenlijke binnenruimte kun je onbeperkt koffie en thee krijgen. Ook voor vegetarische diners wordt gezorgd. Je ontbijt zit niet bij de prijs inbegrepen, maar voor vijf euro per dag kun je een ontbijtbuffet boeken.

Dit kun je allemaal doen op pop-up camping Beachcamp De Lakens

Het concept is natuurlijk ideaal voor surfers. De bewoners van het Beachcamp kunnen op elk moment van de dag een surfboard en wetsuit ophalen en naar de zee lopen. Wie nog veel te leren heeft, kan ter plekke surfles nemen. Kitesurfen en zeilen kan eveneens vlakbij.

Doe je het liever wat rustiger aan? Geen probleem. Iedere ochtend zijn er yogalessen, zodat je de dag ontspannen kunt beginnen. Relaxen kan ook in de outdoor hottub op het Beachcamp of in de wellness van camping De Lakens. Lekker deinen in een hangmat of een beetje chillen voor je tent of bij een van de beachbars; het kan allemaal. Voor kinderen wordt iedere dag van alles georganiseerd. ’s Avonds zijn er optredens van singer-songwriters of worden er films gedraaid in de outdoor cinema.

Ontspannen in de hottub (foto: Evy van Nispen).
Ontspannen in de hottub (foto: Evy van Nispen).

Beachcamp De Lakens praktisch

De pop-camping staat er van 13 mei tot en met 29 augustus. Je kunt kiezen voor een weekend, midweek of een hele week. Tijdens het eerste seizoen bleek dat ouders met kinderen vaker de weekenden kozen, terwijl de leeftijd doordeweeks rond de dertig lag. Een midweek voor twee personen in een Bell-tent is er vanaf 160 euro per persoon. Een weekend met vier personen in safaritent is er vanaf 175 euro. Op de website van Beachcamp De Lakens vind je meer informatie en kun je natuurlijk een verblijf boeken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!