Earth Traveler T300: superlichte Teardrop-caravan

Martine van Kuler

De Earth Traveler T300 ziet eruit om op te vreten. De Teardrop-caravan is bovendien zo licht dat een Fiat 500 of zelfs een motor hem kan voorttrekken. Het geheim? Kippenveren.

Teardrop is licht van gewicht

Wat krijg je als je kippenveren mengt met glasvezel en hars? Inderdaad, een sterk en duurzaam materiaal. De Amerikaanse kunstenaar Angel R. Irlanda kampeerde met zijn gezin in een tent, maar toen deze tijdens een nachtelijke storm instortte, besloot hij op zoek te gaan naar een caravan. Maar dan wel een die zijn Fiat 500 kon trekken, die plaats bood aan vier personen en die er ook nog eens leuk uitzag. Mission Impossible. Daarom besloot Irlanda er zelf een te maken. “Het eerste prototype was gemaakt van Kevlar en Core-Cell, maar ik realiseerde me dat deze materialen te duur waren voor de doelgroep waarvoor ik de caravan wilde maken. Daarom bedacht ik – met hulp van het Los Alamos National Lab SBA – een vervangingsmateriaal voor de niet-essentiële delen van de Teardrop-caravan. Dat bestond uit met hars versterkte vogelveren. Superlicht én betaalbaar.” Het resultaat is een opvouwbare, druppelvormige caravan van ongeveer 150 kilo (300 pond).

Klein, maar fijn! Dat geldt zeker voor deze kekke trailer. (Foto: earthtravelerteardroptrailers)
Klein, maar fijn! Dat geldt zeker voor deze kekke trailer. (Foto: earthtravelerteardroptrailers)

Earth Traveler T300: uitklapbare caravan

Het dak van de Earth Traveler T300 is aan zowel de voor- als achterkant uitklapbaar. Ditzelfde geldt de wanden. Bevestig er het tentdoek aan en je hebt meer binnenruimte. In combinatie met de voortent verandert de futuristisch ogende aanhanger in een bijzondere tent-caravanconstructie waar wij wel mee willen worden gezien.

In theorie is de Earth Traveler T300 geschikt voor vier personen: twee volwassenen en twee kinderen. Verder is deze teardrop van binnen natuurlijk heel basic. Het is een blijft meer een trailer dan een caravan. Wel zijn er verschillende uitbreidingen mogelijk. Denk hierbij aan een buitenkeuken of een opvouwbare tafel.

Tot nu is de Earth Traveler T300 alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Wil jij er toch een hebben? Angel Irlanda lijkt ons de beroerdste niet, dus het is vast mogelijk. Wel moet je even geduld hebben, want de levertijd bedraagt momenteel zo’n vijftien maanden.

Check die coole deuren! (Foto: earthtravelerteardroptrailers)
Check die coole deuren! (Foto: earthtravelerteardroptrailers)

SpecificatiesEarth Traveler T300

LxBxH: : 3,35 x 1,52 x 1,52 meter
Aantal slaapplaatsen:: 4
Leeggewicht:: 150 kilo
Maximaal gewicht:: 1000 kilo
Prijs:: ca. 8277 euro
Website:: www.earthtravelerteardroptrailers.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!