10 meter lange Kabe is de grootste in Europa

Jos Mark

Geen dagelijkse kost en ook geen caravan om mee naar dat pittoreske Italiaanse campinkje te reizen: de 10 meter lange Kabe Imperial 1000 TDL. Deze caravan staat momenteel bij De Greeff caravans in Grave.

Kabe Imperial

In een eerdere video zijn we al eens door de 10 meter lange Kabe Imperial gewandeld. Dit is geen compacte budgetcaravan, maar een compleet paradijs op wielen.

Drie Kabe’s van 10 meter langDrie Kabe’s van 10 meter lang

Dat er momenteel zo’n caravan in Nederland is te zien, is bijzonder. Kabe-dealer De Greeff in Grave grossiert in dergelijke opvallende caravans. Momenteel zijn hier drie Kabe’s van 10 meter lang op voorraad. In totaal meet de Kabe Imperial 1000 11,60 meter en hij mag 2800 kilo wegen. Daar heb je – zoals verwacht – een stevige trekauto voor nodig. Denk aan een Mercedes G klasse met een dikke motor. Al is het de vraag of je met deze caravan gaat rondtrekken, want dit is meer een vakantiehuis op wielen.

Tien indelingen op 10 meter

Je zou zeggen dat een dergelijke bijzondere caravan beperkte keuze zou hebben qua indelingen. Niets is minder waar: de 10 meter lange Kabe is beschikbaar in maar liefst tien verschillende indelingen. Omdat Kabe een modulaire manier van bouwen heeft, kun je in veel Kabe-caravans zelf de indeling bepalen. In deze Kabe Imperial 1000 TDL heb je door de lengte veel keuze. Enkele bedden, stapelbedden, een dubbele rondzit of twee tweepersoonsbedden? Het kan allemaal bij Kabe. Bekijk de mogelijkheden hier.

Kabe Imperial meest luxe

De Imperial is de meest luxe Kabe caravan. De kortste versie is een Imperial 560XL die we een tijdje geleden hebben laten zien. Met maximaal 1900 kilo en een lengte van net geen 8 meter vind je daarmee ook op kleine campings een plekje. De 10 meter lange Kabe Imperial laat je waarschijnlijk naar een camping brengen om er het hele kampeerseizoen te blijven staan. Die heerlijke camping aan het strand in het voorjaar, jouw ideale camping in Zuid-Frankrijk in de zomer en daarna naar een wintersportcamping in Oostenrijk. Want Kabe is bij uitstek geschikt voor het kamperen in de winter.

Dikke wanden en ALDE-verwarming standaard

Alle Kabe caravans zijn geschikt om in de winter mee te kamperen. De wanden, het dak en de bodem zijn dik. De verwarming wordt verzorgd door een ALDE-vloeistofverwarming en de ventilatie is met slimme oplossingen continu verzekerd. Echt een caravan voor alle seizoenen dus. Dat mag overigens ook wel, want Kabe caravans zijn niet goedkoop. Een Kabe Estate 470XL begint bij zo’n 35.335 euro. De 10 meter lange Kabe Imperial 1000 TDL kost een slordige 100.000 euro meer. Maar dan heb je wél een vakantiehuis voor het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.