5 x Campings in de Belgische Ardennen

Marije Onderwaater

De Belgische Ardennen is een fijne bestemming voor een vakantie of een weekendje weg. Niet te ver van Nederland en je bent er toch even helemaal uit. Wij zetten vijf – er zijn er nog veel meer – campings in de Belgische Ardennen voor je op een rij.

Camping La Brise in Hotton/Melreux

Wil jij je kampement direct aan rivier de Ourthe opslaan? Dan zit je goed op camping LaBrise, op 2 kilometer van het gezellige stadje Hotton. Deze kleine camping heeft staanplaatsen, trekkershutten en glampingchalets. Kinderen kunnen zich uitleven op het speelplein, met onder meer een grote trampoline. De brasserie serveert allerlei Belgische speciaalbiertjes. In de buurt zijn volop activiteiten te doen. Camping LaBrise is geopend van 15 april tot 15 september.
Website camping

Camping La Brise
Camping La Brise

Camping Petite Suisse in Dochamps

Volgens de camping zelf ligt Petite Suisse in het hart van de Ardennen. Deze panoramacamping biedt dankzij de hoge ligging (500 meter) uitzicht op het dal, velden en bossen. Petite Suisse heeft staanplaatsen en huuraccommodaties. Op de camping zijn onder meer een bar/restaurant, speeltuin, winkel en een zwembad te vinden. Formule 1-liefhebber? Het circuit van Spa-Francorchamps ligt op 33 kilometer. Camping Petite Suisse is het gehele jaar geopend.
Website camping

Camping Petite Suisse
Camping Petite Suisse

Camping Ile de faigneul in Poupehan

Op een eilandje in rivier de Semois ligt camping Ile de faigneul. Deze charmecamping in Poupehan heeft 130 plaatsen, waarvan enkele plekken direct aan het water liggen. Liefhebbers van outdooractiviteiten als wandelen, kajakken en mountainbiken komen hier helemaal aan hun trekken en dat geldt ook voor visfans. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, bij de tafeltennistafel en op het sportterrein. In het hoogseizoen, en met Hemelvaart en Pinksteren is er wekelijks een groot kampvuur. Camping Ile de faigneul is geopend van 1 april tot en met 30 september.
Website camping

Camping Ile de faigneul
Camping Ile de faigneul

Camping Bertrix in Bertrix

Camping Bertrix heb je misschien wel eens op televisie voorbij zien komen. Zo bezocht Sander Janson deze grote terrassencamping in 2020 nog voor RTL Kampeert. Het is niet gek dat de camping in the picture staat, want hier is veel te doen: zwemmen, spelen, iets eten en drinken, en nog veel meer. Ook kan je vanaf hier outdooractiviteiten ondernemen. Betrix ligt in de Gaume-streek, op 50 km van de stad Arlon. De camping is geopend van 25 maart tot en met 7 november.
Website camping

Camping Bertrix
Camping Bertrix

Camping Parc La Clusure in Tellin

Een camping met alles erop en eraan, dat is Sandaya Parc La Clusure in Tellin. Deze viersterrencamping telt 235 kampeerplaatsen en 251 huuraccommodaties. Zwemmen, spelen en relaxen kan in een van de twee aquaparken. Voor volwassenen is er zelfs een speciale ‘zenzone’. Vanaf de camping loop je zo naar de oever van rivier de l’Homme. Verder vind je op Parc La Clusure een restaurant, een winkel, speelgelegenheid en nog veel meer. Rochefort en de grotten van Han liggen op respectievelijk 10 en 12 kilometer. De camping is geopend van 17 juni tot 25 september.
Website camping

Camping Parc La Clusure
Camping Parc La Clusure

Campings in de Belgische Ardennen en meer

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings in de Belgische Ardennen. Je ziet er vast nog wel meer voorbijkomen op Campingtrend.

Wil je trouwens meer weten over dit gebied? Check dan ons artikel Belgische Ardennen – veelzijdig en dichtbij.
En deze hotspots horen zeker bij een tripje over de grens: 5x niet te missen in de Belgische Ardennen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…