Rechtstreeks uit de toekomst: Hyundai Staria Lounge Camper

Marije Onderwaater

De kreet ‘veelzijdige MPV’ kennen we inmiddels wel. Tegenwoordig krijgen veel wagens dit predicaat mee. De Hyundai Staria Lounge Camper uit Zuid-Korea mag zich écht veelzijdig noemen. Dit futuristische busje is werkelijk voor álles geschikt: van het vervoeren van schoolkinderen tot een tripje naar de camping.

Hyundai

In het land van herkomst is de multifunctionele Hyundai Staria een hit. Zo is er een speciale gele versie die voor leerlingenvervoer wordt gebruikt. Ook is er een gesloten model dat als bestelbus dient. En dan is er dus de campervariant: de Staria Lounge Camper. Deze is verkrijgbaar in twee modellen. De Camper 11 heeft elf zitplaatsen en in de Camper 4 kunnen vier personen zitten. Onder de kap een 2,2-liter CRDi-turbodieselmotor met 174 pk en een automatische achtversnellingsbak.

De Hyundai Staria Lounge Camper met luifel.
De Hyundai Staria Lounge Camper met luifel.

Slaapplaatsen in hefdak

Met zijn elektrische hefdak heeft de Hyundai Staria Lounge Camper helemaal een camperlook. In dit dak een bed voor twee personen. Ook is dit een prima extra verdieping voor wie even enigszins alleen wil zijn. Opladen van mobiele apparatuur is hier geen probleem dankzij de usb-poorten, die overigens ook in de rest van deze futuristische kampeerbus zijn te vinden. Van de banken onderin zijn ook nog twee slaapplaatsen te maken.

Het interieur van de Staria Lounge Camper verschilt enigszins van de andere multifunctionele MPV’s. Hier geen strakke zwarte bekleding, maar luxe ogende stoelen en banken in een bruine kleur. Led-verlichting maakt het sfeervol in de donkere uurtjes. In het keukenblokje aan de bestuurderszijde is ruimte voor een koelbox van 36 liter en een spoelbak. Ook zijn hier de verswatertank (70 liter) en de afvalwatertank (40 liter) weggewerkt. De tafel krijgt een plekje tegen de zijkant van het blok en is naar wens tevoorschijn te halen. Wie even wil douchen, kan daarvoor de uittrekbare douchekop in de keuken gebruiken en buiten naast de auto gaan staan.

Het elektrische slaaphefdak.
Het elektrische slaaphefdak.
De banken toveren om tot bed.
De banken toveren om tot bed.

Achterklep met klamboe

Kampeerders die met de Hyundai Staria Lounge Camper op pad gaan, hoeven niet bang te zijn voor insecten. Beide schuifdeuren aan de zijkanten zijn voorzien van een hor. En dankzij de geïntegreerde klamboe kan zelfs de achterklep helemaal open blijven staan. Deze multifunctionele MPV is niet alleen modern van buiten, maar ook van binnen. Zo zijn onder meer de temperatuur en het elektrische dak te bedienen via het touchscreen van het Smart Control-systeem. Hiermee is ook de stand van de watertanks te checken.

Zie jij jezelf helemaal rondrijden in deze Hyundai Staria Lounge Camper? Dan moet je toch echt de grens over. In Nederland is hij nog niet te koop. Wel kun je in Duitsland terecht.

Een klamboe houdt insecten buiten.
Een klamboe houdt insecten buiten.
Het Smart Control systeem met touchscreen.
Het Smart Control systeem met touchscreen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…