Lichtgewicht Bach tenten voor de zomer van 2022

Marije Onderwaater

De tenten van het Nederlandse merk Nigor zijn speciaal gemaakt voor kamperen in Europa. Dat betekent: genoeg ruimte voor lange kampeerders én geschikt voor het Europese klimaat, dat soms wisselvallig kan zijn. Onlangs is Nigor overgenomen door het Zwitserse outdoormerk Bach, dat enkele bestaande tenten een update gaf. We zetten er drie op een rij.

Koepeltent Guam 2

Deze compacte lichtgewicht koepeltent – hij weegt nog geen 2 kilo – is ideaal mee te backpacken, en dan vooral in de lente, zomer en herfst. De Guam 2 van Bach tenten heeft een behoorlijk ruim interieur waar twee personen in kunnen slapen. Die ruimte komt onder meer door de vrijwel rechtopstaande zijwanden. Binnen vind je opbergzakken en lussen waar je bijvoorbeeld een zaklamp aan kunt ophangen. Dankzij de goede ventilatiepanelen wordt het niet klam. Twee luifels bieden toegang tot de tent. De Guam 2 is gemaakt van sterk GorLyn nylon. Opzetten gaat snel: binnen vijf minuten is je kampement gereed.
De Guam 2 weegt 2000 gram en kost 749 euro.

De Guam 2 tent
De Guam 2 tent

Tunneltent Apteryx 2 en 3

Twee personen kunnen overnachten in deze lichtgewicht tunneltent, die in alle vier de seizoenen is te gebruiken. Via beide zijden van de Apteryx 2 kom je in een ‘halletje’, dat toegang geeft tot de twee vertrekken. Hier ook weer een doek van GoryLyn ripstop nylon en een stevig grondzeil, eveneens van ripstop nylon. Het gewicht van de tent is 2400 gram. De Apteryx 3 is, de naam zegt het al, geschikt voor drie personen.
De Apteryx 2 weegt 2400 gram en kost 749 euro.

De Apteryx 2 tent.
De Apteryx 2 tent.

Tipitent Wickiup 3 van Bach tenten

Een stevige tent voor alle seizoenen, dat is de driepersoons tipitent Wickiup 3 van Bach tenten. En deze tent is flexibel, want met een eenpersoons binnentent creëer je net wat meer privacy. De verstelbare paal in het midden is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Dankzij de drie ventilatieopeningen aan de bovenzijde komt er genoeg frisse lucht binnen.
De Wickiup 3 weegt 2100 gram en kost 699 euro.

De tipitent Wickiup 3
De tipitent Wickiup 3

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…