Seks op de camping: zo voorkom je dat iedereen meegeniet

Luc Schaepkens

Een krakend luchtbed, kinderen die in dezelfde ruimte slapen, een schuddende caravan en niets aan de verbeelding overlatende schaduwen die door het tentdoek schijnen. Seks op de camping is soms best lastig. Hoe zorg je dat je romantische escapades ook op de camping privé blijven?

Het nadeel van seks op de camping

Er is alleen één nadeel van seks op de camping. Je wilt namelijk niet weten dat je campingbuurman zijn vrouw bemint in de caravan en evenmin dat de tiener van de overkant zijn eerste seksuele ervaring beleeft in zijn pop-up tentje. Daar tegenover staat dat je ook niet wilt dat anderen weten dat JIJ van bil gaat in je caravan, tent of vouwwagen. Maar hoe voorkom je nou dat iedereen kan meegenieten als jij seks op de camping hebt?

Kamperen is goed voor je seksleven

Kamperen is goed voor je sekslevenIk kan natuurlijk een artikel schrijven over mijn eigen ervaringen, maar wellicht interessanter is een verhaal over seks op de camping van seksuoloog Alexander Witpas in het Vlaamse Nieuwsblad. Hierin vertelt hij dat hij vermoedt dat een kampeervakantie extra goed is voor je seksleven. Beter zelfs nog dan een vakantie die je niet op een camping doorbrengt.Ik kan natuurlijk een artikel schrijven over mijn eigen ervaringen, maar wellicht interessanter is een verhaal over seks op de camping van seksuoloog Alexander Witpas in het Vlaamse Nieuwsblad. Hierin vertelt hij dat hij vermoedt dat een kampeervakantie extra goed is voor je seksleven. Beter zelfs nog dan een vakantie die je niet op een camping doorbrengt.

“Een van de redenen om op vakantie te gaan, is om de sleur van ons dagelijkse bestaan te doorbreken. Dat is begrijpelijk, want aan sleur valt, alle mindfulnesscursussen, -kalenders en -koffiemokken ten spijt, niet te ontkomen. Er is veel te doen en weinig tijd. Dus creëren we werkbare routines, anders komt er gewoon allemaal niets van. Het voordeel van routines is dat je heel wat gedaan krijgt op automatische piloot, dus zonder dat het veel moeite kost. Maar dat is tegelijk ook hun nadeel: je doet de dingen uit gewoonte, zonder je aandacht erbij te houden. Efficiënt, maar ook, op de duur, hartverscheurend saai. Al het bovenstaande geldt natuurlijk ook voor je seksleven.

Gelukkig zijn er af en toe vakanties. Op vakantie gelden er, voor de meeste mensen, andere regels. Er is veel tijd, weinig routines, en je bent vaker en dichter bij elkaar. Als je gaat kamperen, komen daar ook nog extra’s bij. Je staat meer in contact met de natuur. Je bent vaker in beweging en draagt minder kleding, of kleding die gemakkelijker zit. Je komt nieuwe mensen tegen, nieuwe smaken, nieuwe geluiden. Dat alles maakt dat je zintuigen meer open komen te staan en dat je je omgeving (inclusief het lichaam van je partner) intenser beleeft”, zo schrijft Witpas.

Seks op de camping: praktische adviezen

Vind je seks op de camping maar een gedoe? De seksuoloog heeft nog wel wat tips om het wat makkelijker te maken. “Kies voor een camping met meer ruimte tussen de tenten en probeer een plaats te bemachtigen die niet al te ver van het sanitair ligt. Als je kinderen meeneemt, neem dan een aparte tent mee en check vooraf of je ze af en toe kunt inschrijven voor groepsactiviteiten of uitstappen. Let op met alcohol. Maar zelfs met de juiste voorbereiding blijft het spannend. En dat is oké. Want in het slechtste geval loopt het allemaal in het honderd, en dan heb je nog altijd een reeks hilarische anekdotes om achteraf samen om te lachen.”

Lees hier het hele artikel van Alexander Witpas

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur