De Iveco Daily Air Pro heeft luxe luchtvering

Luc Schaepkens

De nieuwe Iveco Daily krijgt – behalve nieuwe motorisering en een nieuwe carrosserie – luxe luchtvering. Althans, de Iveco Daily Air Pro. Ook kun je hem bedienen met je stem dankzij de spraakbesturing.

Nieuw model

Na de nieuwe Fiat Ducato is er nu ook de nieuwe Iveco Daily. De versie met luchtvering – de Air Pro – maakt de meest slechte wegen glad. Het veercomfort is ongekend. Het dure systeem zal vooral aftrek vinden bij basisvoertuigen voor campers is de verwachting. De vering is op drie standen in te stellen. Zwaar beladen, het hoogst mogelijke comfort of automatisch. In elke stand staat de Daily kaarsrecht; beladen of niet. Je kunt de achterkant ook laten zakken voor gemakkelijker in- en uitladen. Dat duurt ongeveer 10 seconden.

Iveco Daily Pro Air met Driver Pal

Driver Pal, oftewel vriend van de chauffeur. Zo heet bij Iveco het systeem dat zich laat bedienen met je stem. Basis voor dit systeem in Alexa van Amazon. Je kunt het onder meer gebruiken om te navigeren. Nieuw in de Iveco is ook de aandrijflijn. De nieuwe automatische zesversnellingsbak is binnenkort al vanaf de 2.3 liter dieselversie beschikbaar. De automaat is volgens Iveco zelf zo robuust dat de Iveco Daily maar liefst eenvijfde keer langer mee zal gaan. Zo is olie verversen bij deze nieuwe automaat pas nodig na 350.00 kilometer.De nieuwe 2.3 liter dieselmotor is er van 116 tot 156 pk. De 3 liter variant levert van 160 tot 207 pk. Iveco claimt dat de nieuwe motor 6% zuiniger is dan de oude.

Draaiknop voor het instellen wagenhoogte met luchtvering.
Draaiknop voor het instellen wagenhoogte met luchtvering.

Carrosserievarianten

De nieuwe Iveco Daily is per direct verkrijgbaar in alle bestaande carrosserievarianten. Luchtvering en de aansturing met je stem maken hem uniek in dit segment. We kennen geen andere bestelbus die dit heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur