5x olympische sporters op de camping

Martine van Kuler

Over twee dagen gaan de Olympische Winterspelen in Peking officieel van start. Aan vakantie vieren denken de deelnemers nu even niet, maar na het seizoen zijn sommige olympische sporters op de camping te vinden. Deze foto’s willen we je niet onthouden.

‘kamperende’ olympiërs

Het zal je niet zijn ontgaan: naast kamperen houden wij ook van topsport. De komende weken zitten we dus voor de buis gekluisterd om naar de Olympische Spelen in Peking te kijken. Vorige week publiceerden we al een artikel over kamperen in China. De olympische sporters zijn nu met hun hoofd niet bij vakantie vieren, maar na het seizoen zijn sommigen ook op de camping of met een tent in de natuur te vinden. Wij struinden Instagram af en vonden deze fijne foto’s van ‘kamperende’ olympiërs.

Schaatster Brittany Bowe geniet van de natuur. (Foto: Instagram Brittany Bowe)
Schaatster Brittany Bowe geniet van de natuur. (Foto: Instagram Brittany Bowe)

Wildkamperen met Brittany Bowe

De Amerikaanse schaatster Brittany Bowe houdt van het buitenleven. Op haar Instagram-pagina wemelt het dan ook van de mooie plaatjes. De foto hierboven is genomen in de High Uintas Wilderness in het noordoosten van Utah in de Verenigde Staten. Meer Brittany Bowe? De Amerikaanse komt bij de Olympische Spelen in Peking uit op de 1000 en 1500 meter.

Kjeld Nuis gebruikt een tent als kleedkamer. (Foto: Red Bull)
Kjeld Nuis gebruikt een tent als kleedkamer. (Foto: Red Bull)

In de tent met Kjeld Nuis

Kjeld Nuis schijnt niet zo’n kampeerder te zijn, maar deze foto willen we je toch niet onthouden. Bij zijn snelheidsrecordpoging in 2018 ontdekt Nuis dat een tent soms best handig kan zijn. Al is het alleen maar om je in om te kleden als het buiten ijzig koud is. In Luleå (Zweeds Lapland) haalde Nuis overigens een snelheid van 93 kilometer per uur. Dat zal hij in Peking niet halen, maar de schaatser én vlaggendrager bij de openingsceremonie is erop gebrand zijn olympische titel op de 1500 meter te prolongeren. Dinsdag 8 februari moet hij aan de bak.

Vooral voor de foto: Jutta Leerdam en Koen Verweij. (Foto: LINDA.)
Vooral voor de foto: Jutta Leerdam en Koen Verweij. (Foto: LINDA.)

Op de camping met Jutta Leerdam

Jutta Leerdam en Koen Verweij lijken ons eerlijk gezegd geen fervente kampeerders. Voor een fotoshot in maandblad LINDA. lieten het stel zich echter wel mooi vastleggen met een caravan. Verweij wist geen startbewijs voor de Olympische Spelen te veroveren, maar Jutta Leerdam komt uit op de 500 en de 1000 meter.

Shorttracker Kristen Santos heeft het ideale kampeermaatje: hond Bear. (Foto: Instagram Kristen Santos)
Shorttracker Kristen Santos heeft het ideale kampeermaatje: hond Bear. (Foto: Instagram Kristen Santos)

Kristen Santos kampeert met haar hond

De Amerikaanse shorttracker Kristen Santos beleefde dit seizoen haar grote doorbraak: ze werd tweede in het eindklassement van de 1000 meter – achter Suzanne Schulting – en kwalificeerde zich voor haar eerste Olympische Spelen. Op haar Instagram plaatst ze geregeld foto’s van haar hond Bear. De bofkont mag zelfs met haar mee kamperen.

Joy Beune houdt van avontuur. (Foto: Timsimaging)
Joy Beune houdt van avontuur. (Foto: Timsimaging)

Daktentavontuur met Joy Beune

Met deze laatste foto van Joy Beune smokkelen we een beetje, want de schaatster wist zich net niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Maar omdat vriendlief Kjeld Nuis wél meedoet, en omdat we de foto gewoon leuk vinden, krijgt ze toch een plekje in deze top 5.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!