Camper en Caravancenter Cor van den Oever overgenomen

Jos Mark

Cor van den Oever is overgenomen door de Truckland Group. Het camper en caravancenter is importeur van Eura Mobil Campers en dealer van onder meer Adria, Bürstner en Caravelair.

Pensioen

Oprichter Cor van den Oever bereikte al een paar jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd. Het was tijd om naar een geschikte opvolger te kijken, al duurde het even voor die zich aandiende. In bedrijfswagenspecialist Truckland werd een kandidaat gevonden waar het bedrijf in de toekomst mee kan groeien.

Truckland Group breidt activiteiten camperbranche uit

De vestiging van Van den Oever in het Noord-Brabantse Herpen wordt onderdeel van de Truckland Group. Deze bedrijfswagenspecialist telt negentien filialen. Campereigenaars konden bij een deel van deze vestigingen al terecht voor service en onderhoud. Nu gaat de Truckland Group dus ook nieuwe en gebruikte campers verkopen en verhuren.

Truckland is gevestigd in: Acht, Almere, Amsterdam, Boxtel, Eindhoven, ’s- Hertogenbosch, Heerhugowaard, Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid, Schiphol, Son, Tilburg, Veghel, Velsen, Wognum en Zaandam. Naast de zestien Nederlandse bedrijven heeft Truckland nog vestigingen in België (Beerse) en Spanje (Valdemoro en Alcalá de Henares).

Nu Camper en Caravancenter Cor van den Oever is overgenomen, groeit de omzet van Truckland met circa 10 miljoen euro. Daarmee komt de verwachte omzet op een totaal van circa 300 miljoen euro in 2022.

Cor van den Oever neemt met gerust hart afscheid

Cor van den Oever: “Door deze overname wordt de continuïteit van ons bedrijf geborgd en laat ik het met een gerust hart achter bij Truckland, een bedrijf met een rijke historie en roots in het Brabantse”.

Eric Theuws, CEO Truckland: “Middels deze overname breiden we de portfolio in de breedte verder uit. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze langetermijndoelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar campers en camperonderhoud blijft in de komende jaren onverminderd groot. De synergie tussen beide ondernemingen leidt tot meerwaarde voor onze klanten: naast de bestaande service- en onderhoudswerkzaamheden bieden we nu ook de verkoop en verhuur van campers aan. Door ons uitgebreide netwerk van vestigingen is de bereikbaarheid beter en kunnen we de verhuur van campers grootschaliger aanbieden.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.