Niets meer te wensen in de Kabe Travelmaster Royal 780LGB

Jos Mark

Kabe staat in Nederland vooral bekend om zijn luxe wintervaste caravans. Maar Kabe bouwt ook zeer verdienstelijk kampeerauto’s van een hoog niveau. Vandaag bekijken we de Kabe Travelmaster Royal in de indeling 780LGB.

Kabe Travelmaster Royal.

Mag het ietsje meer zijn? Dat vroeg de kruidenier aan mijn moeder nog voordat de eerste Simon de Wit supermarkten bestonden. Als we nu naar het camperaanbod in Nederland kijken, past die vraag ook bij de Kabe Travelmaster Royal. Die is namelijk iets langer, een stuk breder en hij heeft een bijpassende prijs. Nee, als je naar voordeel en koopjes zoekt, kun je beter snel een ander onderwerp aanklikken.

Kabe Travelmaster Royal Liner gevoel in compact formaat

Een Kabe wordt gebouwd in Zweden. Elke Kabe is dan ook uitermate geschikt voor gebruik in alle seizoenen van het jaar. Want ook in de winter staat deze camper zijn mannetje. Kabe test haar producten in een koudekamer (of gewoon buiten) bij temperaturen tot wel -40 graden. Want in grote delen van Zweden kan het echt zo koud worden. Een Kabe koop je ook niet om slechts drie weken mee op vakantie te gaan; je gebruikt hem het hele jaar. De Kabe Travelmaster Royal is mede daarom breder dan we van de meeste campers gewend zijn. Met zijn 2,45 meter is hij 15 centimeter breder dan een gemiddelde camper en wel 33 centimeter breder dan een compacte camper. De breedte van deze camper is bijna vergelijkbaar met de 2,50 meter die een camper in de luxe liner-klasse zoals Concorde of Morelo meet. Die ruimte is belangrijk, want als je het hele jaar met de camper weg wilt, moet je ook wel eens wat langer binnen zitten en dan telt elke centimeter.

Bekende indelingen

De Kabe Travelmaster Royal is – in tegenstelling tot bekende liners – te koop in bekende en herkenbare indelingen. Deze 780LGB heeft bijvoorbeeld een rondzit voorin met een grote L-bank en een bank aan de rechterwand. De zitgroep lijkt op een face-to-face-indeling, maar heeft dus een L-bank. Boven deze rondzit is – helemaal in het plafond weggewerkt – een tweepersoons hefbed verborgen. Dat bed komt natuurlijk met een druk op een knop naar beneden. Verder naar achteren – aan de linkerzijwand – een riante keuken met kookplaat, spoelbak en een afzuigkap. De laden onder in het keukenblok vergrendelen met een centrale knop. Natuurlijk is er ook een oven aanwezig, die bevindt zich in het keukenblok en is ruimer dan de ovens die in de zogenaamde tec-towers van Dometic worden gebruikt. Logisch, want als je in de winter een stoofpot of ovenschotel wil maken, moet dat natuurlijk wel in de oven passen. Links naast de keuken wel de inmiddels bekende Dometic-koelkast die aan twee kanten is te openen.

Enkele bedden, ook Frans bed mogelijk

De Kabe Travelmaster Royal 780 LGB is een zogenoemde enkele bedden-wagen. Die bedden bouw je eenvoudig om tot een heel groot tweepersoonsbed. Maar er is bijvoorbeeld ook een Kabe Travelmaster Royal met queensbed of met Frans bed beschikbaar. Daarmee is er voor ieders wens een indeling die past. Zoals de aanhef al doet vermoeden, is de Kabe geen minimalistische budgetcamper. Met zijn afmetingen van iets meer dan 8 meter lang, 2,45 breed en hoogte van 2,98 meter staat er een camper waarvoor je minimaal een C1-rijbewijs in je zak moet hebben. Heb je die niet, dan sponsort Kabe jouw opleiding. Geen C1-rijbewijs hoeft dus geen belemmering te zijn. Leeg weegt deze camper meer dan 3500 kilo en je mag hem beladen tot 4500 kilo. Voldoende om een hele wintersportuitrusting voor vier personen mee te kunnen nemen.

SpecificatiesMercedes Sprinter

Basisvoertuig: Mercedes Sprinter, 170 pk
Afmetingen (lbh): 8,06 / 2,45 / 2,98 meter
Leeggewicht: 3660 kilo
Laadvermogen: 840 kilo
Maximaal gewicht: 4500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 6
Prijs: vanaf ca. 148.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.