Vakantievoorpret met deze vijf kampeergidsen

Martine van Kuler

Voor je dagelijkse portie kampeerinformatie heb je natuurlijk Campingtrend. Maar misschien heb je wel behoefte aan nóg meer vakantievoorpret. In dat geval bieden kampeergidsen uitkomst. Deze vijf vinden wij zelf erg leuk.

Met de camper door Frankrijk

Deze Michelin-gids is eigenlijk een must voor iedere francofiel die een camper heeft. Kenners van Franse regio’s hebben maar liefst 101 routes uitgestippeld. Stuk voor stuk voeren ze door fraaie landschappen en langs interessante bezienswaardigheden. Ook staat beschreven waar je veilig kunt stoppen, wat leuke restaurantjes zijn en wat er zoal te beleven valt in. ‘Met de camper door Frankrijk’ koop je onder meer bij bol.com

kampeergids
kampeergids
France Passion
Binnenkort komt France Passion 2024 uit.
France Passion
Binnenkort komt France Passion 2024 uit.

France Passion

Nóg een gids voor camperaars die een roadtrip door Frankrijk willen maken. Met een lidmaatschap van ‘France Passion’ kun met de camper gratis 24 uur verblijven bij meer dan 2100 (wijn)boeren, herbergen en andere ambachtelijke bedrijven in 91 departementen. Voor overnachten via ‘France Passion’ dien je een zelfvoorzienende camper te hebben, dus met eigen toilet, water en elektriciteit. Als je een lidmaatschap afsluit kun je gebruik maken van de app én krijg je er een papieren kampeergids bij. Lees hier meer over France Passion.

ANWB Charmecampings Nederland

Hoef je niet zo nodig naar Frankrijk, maar blijf je liever in Nederland? Ook dan heb je ruime keuze uit kampeergidsen. Voor liefhebbers van kleine campings is er bijvoorbeeld deze van de ANWB. In ‘Charmecampings Nederland’ beschrijft de ANWB zesennegentig charmecampings in Nederland. Het zijn kampeerterreinen die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Met ruime, groene standplaatsen op idyllische plekken, zoals in de bossen, in de buurt van het strand of aan een meertje. Je koopt hem onder meer op de website van de ANWB of bij bol.com.

ACSI Campinggids Europa 2024

Het uitzoeken van een camping is soms best lastig. Naar welk gebied wil je? Welke faciliteiten moeten er zijn? En hoe zit het met de prijs? In de tweedelige ‘ACSI Campinggids Europa’ vind je informatie over maar liefst 7500 campings in 31 verschillende landen. Dit is dus een van die kampeergidsen die handig zijn tijdens de voorbereiding op je kampeervakantie, maar ook ideaal voor onderweg. Wil je tevens gebruik maken van de ACSI Campings Europa-app? In de gids zit een voucher waarmee je hierop vijftig procent korting krijgt. Op de website van ACSI vind je meer info.

ACSI campinggids
ACSI campinggids

Happy Campers

Hoort ‘Happy Campers’ in een rijtje met kampeergidsen? Misschien niet, maar het boekje, van de hand van wijlen Femke Creemers, de oprichtster van Caravanity, is te leuk om niet te noemen. Caravanity is een platform waar wij heel vrolijk van worden, en dat geldt ook voor dit boek. De ondertitel ‘Geluk op wielen’ vinden we dan ook goed gekozen. In ‘Happy Campers’ vertellen eigenaren vol trots over hun bontgekleurde, retro, stoere of indrukwekkende kampeermiddel. Natuurlijk bevat het boek ook mooie foto’s. Je koopt ‘Happy Campers’ onder meer op de website van Caravanity.

Meer vakantievoorpret? Lees dan dit artikel over voordeelkaarten eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!