Voordeelkaarten campings

Geld besparen: voordeelkaarten campings en meer tips

Marije Onderwaater

Wil jij geld besparen tijdens het kamperen? Een van de opties is de aanschaf van een voordeelkaart waarmee je bij campings korting krijgt. We vertellen je er meer over.

ANWB CKE Kampeerkaart

Met de ANWB CKE Kampeerkaart krijg je in het hoog- en laagseizoen korting bij meer dan 2000 campings. Zowel voor een kampeerplek als een huuraccommodatie. En met de CKE Kampeerkaart kan je van meer voordelen profiteren. Zo kun je hem gebruiken als vervangend legitimatiebewijs, waardoor je niet meer je ID-kaart of paspoort bij de receptie hoeft af te geven. Verder is een WA-verzekering bij de kaart inbegrepen. Je hebt dekking voor het complete reisgezelschap (tot max. 6 personen) bij schade, veroorzaakt op de camping of in/aan de huuraccommodatie. Ook krijg je met de kaart korting op kampeerproducten. De CKE Kampeerkaart kost 14,95 euro. ANWB-leden betalen 12,95 euro.

 

ANWB CKE
De ANWB CKE Kampeerkaart
ANWB CKE
De ANWB CKE Kampeerkaart

CampingCard ACSI

Overnachtingsprijzen zijn buiten het hoogseizoen lager dan in de schoolvakanties. Kampeerders die er in het laagseizoen op uit trekken, kunnen met de CampingCard ACSI nóg voordeliger uit zijn. Hiermee krijg je namelijk korting op 3000 campings in Europa. ACSI berekent dat kampeerders de aanschafprijs er al binnen gemiddeld vier overnachtingen uit hebben. De aangesloten campings berekenen kaarthouders een speciaal laag tarief tot maximaal 23 euro per nacht voor twee personen. De campings die meedoen staan in de papieren gids en in de CampingCard ACSI-app. ACSI biedt keuze uit een abonnement waarbij je jaarlijks een nieuwe kaart krijgt voor 21,94 euro en een kaart die je los kunt aanschaffen voor 25,94 euro. Lees hier alle ins & outs.

CampingCard ACSI
CampingCard ACSI
CampingCard ACSI
CampingCard ACSI

France Passion: overnachten bij wijnboeren

Heb je een camper? Dan kun je een lidmaatschap van France Passion overwegen. Zo kun je met de camper gratis 24 uur verblijven bij meer dan 2100 (wijn)boeren, herbergen en andere ambachtelijke bedrijven. De France Passion-gids bestaat sinds 1993. Toen besloot een groep wijnmakers in hun eigen wijngaarden overnachtingsplekken te creëren. Het jaar erop sloten meerdere collega’s zich bij hen aan en inmiddels doen ook veehouders, fruittelers en ambachtslieden mee. Anno 2022 zijn er meer dan 2100 overnachtingsplaatsen in 91 departementen. Voor overnachten via France Passion dien je een zelfvoorzienende camper te hebben, dus met eigen toilet, water en elektriciteit. Verder wordt verwacht dat je je voorstelt bij aankomst, afmeldt bij vertrek, én dat je de camperplek netjes achterlaat. Het lidmaatschap kost 33 euro en is geldig van 1 maart 2023 tot en met 31 maart 2024. Hier lees je wat we al eerder over France Passion schreven.

France Passion
France Passion
France Passion
France Passion

Slapen tussen de Duitse wijn

Net als in Frankrijk vind je in Duitsland ook veel wijnboeren die een gratis overnachting voor campers aanbieden. In dit artikel zetten we al wat van deze Weinguts op een rijtje. Let wel even op voordat je er naartoe trekt, want soms moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Wil je trouwens liever gratis slapen langs het IJsselmeer? Check dan deze video die Jos eerder opnam.

NKC/CCI-combicard

De Camping Card International (CCI) wordt aangeprezen als het internationale ‘paspoort’ voor kampeerders. Net als bij de CKE Kampeerkaart kun je de CCI als vervangend identiteitsbewijs gebruiken. Dat is natuurlijk niet het enige. De CCI geldt ook als kortingskaart die je kunt gebruiken bij meer dan 3000 campings in Europa, maar ook bij bijvoorbeeld overtochten met een ferry. In Nederland is de kaart te koop in combinatie met het NKC-lidmaatschap. Hier lees je meer over de NKC/CCI-combicard.

NKC/CCI-combicard
NKC/CCI-combicard
NKC/CCI-combicard
NKC/CCI-combicard

SVR donateur

Hou je van kamperen op kleinschalige locaties? Dan zit je goed bij een van de campings die zijn aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie (SVR). Je vindt de 2000 SVR-campings in diverse Europese landen, waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden en Tsjechië. Als donateur krijg je een overzicht van deze (boeren)campings, waar je na vertoon van je donateurspas tegen een voordelig tarief kunt kamperen. En er zijn nog meer voordelen, waaronder gratis toegang tot een van de SVR-beurzen. Voor een tientje per jaar ben je donateur. Lees er hier alles over.

 

svr vakantiebeurs
svr vakantiebeurs

Best Deal Campingcard

Ben je op zoek naar een gratis voordeelkaart voor campings? Vraag dan de Best Deal Campingcard van Campingnavigator aan. Hiermee krijg je korting op de aangesloten campings. Ook kun je op de site speciale promodeals van campings zien, bijvoorbeeld extraatjes bij een boeking of korting op het aantal nachten. Voor de eigen promodeals van de campings hoef je de Best Deal Campingcard niet te laten zien, wél wanneer je van het voordelige kampeertarief gebruik wilt maken. Dat geldt voor een overnachting voor twee volwassenen op een kampeerplaats met auto en caravan of camper (met voortent of luifel), vouwwagen of tent, stroom (maximaal 6A, max. 4 kWh per dag), één keer per dag douchen voor twee personen en btw. Op de site lees je hoe je de Best Deal Campingcard gratis kunt aanvragen én wat de precieze voordelen en voorwaarden zijn.

Best Deal Campingcard
Best Deal Campingcard
Best Deal Campingcard
Best Deal Campingcard

Voordeelkaarten campings en meer tips

Met dit artikel over voordeelkaarten voor campings en enkele gratis camperplaatsen kan je al flink op je kampeervakantie besparen. Binnenkort geven we je meer tips om te besparen in deze dure tijden. Houd Campingtrend dus in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…