Tulpenfestival Noordoostpolder is een vrolijk voorjaarsuitje

Martine van Kuler

Hoewel het qua weer eerder herfst dan lente is, staan de tulpen vrolijk in bloei. En daar moeten we van genieten. Dat kan onder meer tijdens het Tulpenfestival Noordoostpolder, dat nog tot en met 5 mei plaatsvindt. Er zijn verschillende routes uitgezet om de bloemen te bewonderen en ook aan kinderen is gedacht. Een leuk dagje uit voor het hele gezin dus. Wil je langer van de tulpen genieten? Ga dan kamperen in de regio.

De Noordoostpolder in de provincie Flevoland heeft de meest uitgestrekte tulpenvelden van Nederland. In het voorjaar staan verspreid over zo’n 2000 hectare tulpen in bloei en verandert het landschap in een prachtig kleurrijk geheel. Om iedereen daarvan te laten genieten is in 2000 het Tulpenfestival Noordoostpolder in het leven geroepen.

Met de fiets of de auto langs de tulpenvelden

2000 hectare is een beetje veel om te voet af te leggen. Daarom zijn er een auto- en een fietsroute uitgezet, allebei gratis. De autoroute is 128 kilometer lang en per fiets leg je 27 kilometer af. Door de bewegwijzerde routes te volgen kom je langs de vele tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. Je kunt de kaart gebruiken – te downloaden via onderstaande button –, maar een extraatje is de Tulpenfestival-app. Hiermee krijg je tijdens het rijden van de route via audiofragmenten informatie over het gebied, de tulpenteelt en de historie van de Noordoostpolder. De bewegwijzerde routes zijn trouwens ieder jaar weer anders, omdat de tulpen niet altijd op dezelfde plek bloeien.

Tulpenfestival
De organisatie van het Tulpenfestival Noordoostpolder heeft ook aan kinderen gedacht.
Tulpenfestival
De organisatie van het Tulpenfestival Noordoostpolder heeft ook aan kinderen gedacht.

Activiteiten tijdens het Tulpenfestival

Bollie de beer is de kindermascotte van het Tulpenfestival. Hij heeft allerlei spelletjes bedacht om kinderen meer te leren over de tulp. Ook voor volwassenen zijn er allerlei activiteiten. Zo is er op zaterdag 27 en zondag 28 april een markt op het Tulpenbelevingsveld in Creil en zijn in vrijwel elk dorp tulpenmozaïeken te bewonderen. Meer informatie over de activiteiten en de routes vind je via onderstaande button.

Campings in de Noordoostpolder

Het Tulpenfestival is een leuk dagje uit, maar natuurlijk kun je het ook combineren met een langer verblijf. In de Noordoostpolder kun je namelijk prima kamperen. Van minicamping op een boerderij tot een recreatiepark en van een camperplaats tot een viscamping, Flevoland heeft het allemaal. Op deze website staat een overzicht van de campings in de Noordoostpolder.

Houd je van tulpen, maar trekt Flevoland je niet zo? Bezoek dan het Tulp Festival in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!