Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival zet Amsterdam in bloei!

Martine van Kuler

Tulpen uit Amsterdam, wie kent het liedje niet? In april kun je de bloemen in hun volle glorie bewonderen in de hoofdstad. Het Tulp Festival brengt een ode aan het voorjaar en zet Amsterdam de hele maand in bloei. Van drijvende tulpenplateaus op de vijver in het Vondelpark tot een kleurrijke Magere Brug. En er zijn nog campings in en rond Amsterdam ook!

Voor alweer het tiende achtereenvolgende jaar is Amsterdam in de maand april ‘in de ban van de tulp’. Tulp Festival viert dit jubileum onder meer met een mini-expositie in het Amsterdam Museum. Verder sieren op tientallen locaties, verspreid door de stad, kleurrijke tulpen het straatbeeld. Ze staan zowel in de volle grond als in schalen en kuipen.

Drijvende tulpen in de vijver van het Vondelpark

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. Deze tiende editie komt een droom van haar uit: drijvende plateaus met tien verschillende soorten tulpen in de vijver van het Vondelpark.

Op de website van het Tulp Festival (je komt er via een klik op onderstaande button) kun je zien op welke locaties je van de tulpen kunt genieten. En ben je van plan naar het Tulp Festival te gaan, dan kun je er natuurlijk net zo een goed een weekendje weg van maken. In en rond de hoofdstad kun je namelijk prima kamperen.

Camping Zeeburg
Camping Zeeburg in Amsterdam.
Camping Zeeburg
Camping Zeeburg in Amsterdam.

Campings in en rond Amsterdam

Een weekendje kamperen kan onder meer op Gaasper Camping. Met de metro sta je binnen een kwartier in het centrum van Amsterdam. Bij mooi weer kun je na een dagje in de hoofdstad nog een duik nemen in de Gaasperplas naast de camping.

Zwemmen kan ook als je kampeert op Camping Zeeburg, want deze ligt op een eilandje in het IJmeer, aan de oostzijde van de stad. Je kunt hier terecht met je eigen kampeermiddel, maar je kunt ook een van de fleurige wagonettes of een Eco-Cabin huren.

Op fietsafstand van Amsterdam ligt Camping de Badhoeve. Deze is ook ideaal voor watersporters, want de camping bevindt zich tussen het Kinselmeer en het IJmeer.

Camping Vliegenbos tenslotte, is gelegen in een bosgebied. Vlakbij de camping kun je in de metro stappen. Deze brengt je in slechts twee minuten naar Amsterdam CS. Je kunt hier met je eigen kampeermiddel terecht, maar er zijn ook trekkershutten te huur.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!