Fendt Diamant 2025

Fendt Caravan maakt Diamant-serie nóg aantrekkelijker

Martine van Kuler

Fendt Caravan richt zich voor modeljaar 2025 op verbetering van de reeds bestaande caravanseries. Zo vernieuwt de Duitse fabrikant het complete interieur van de topklasse Diamant. Ook de Apero, Bianco en Tendenza zijn niet vergeten.

Fendt Apero

De Apero-serie is pas in 2023 op de markt gekomen. De Duitse caravanbouwer hoopte met deze instapper een jong publiek met een hippe levensstijl aan te spreken. Dat lijkt gelukt. Voor modeljaar 2025 zijn er slechts subtiele wijzingen doorgevoerd. Zo is er keuze uit de twee nieuwe stofvarianten Ibiza en Pino, en komen er standaard dubbele usb-C stopcontacten in het woon- en slaapgedeelte. De Fendt Apero is ook in 2025 verkrijgbaar in zeven indelingen, waaronder twee kinderkamervarianten.

Fendt Bianco 2025
De Bianco 550 SKM is een echte gezinscaravan.
Fendt Bianco 2025
De Bianco 550 SKM is een echte gezinscaravan.

Fendt Bianco

Ook de Fendt Bianco is voor modeljaar 2025 op details verbeterd. Zo zien we een nieuwe heftafel met vergrendelingshendel en de twee nieuwe stofvarianten Almeria en Pula.

Verder keert de Fendt Bianco Activ 495 SFE terug. Deze indeling kwam in 2015 op de markt als een jubileumuitvoering, waarna hij weer verdween. Nu is de 495 SFE – met zitgroep aan de voorzijde, keuken in het midden, en bedden en toiletruimte achterin – dus terug. Het brengt het totaal aan indelingen van de Bianco op zestien.

Fendt Tendenza
De Fendt Tendenza, even stijlvol als altijd.
Fendt Tendenza
De Fendt Tendenza, even stijlvol als altijd.

Fendt Tendenza

Als het om designgerichte woonruimteoplossingen gaat, is de Tendenza met zijn zes plattegronden voor maximaal vier personen een goede keuze.

Voor het nieuwe seizoen is de caravan voorzien van een nieuw meubelklepdecor. Ook zijn dubbele usb-C-aansluitingen in boeg, achtersteven en keukenplank (afhankelijk van model) standaard. Evenals stopcontacten en schakelaars in een stijlvolle antracietkleur.

Fendt Diamant 2025
De Diamant-serie heeft een compleet nieuw interieur gekregen.
Fendt Diamant 2025
De Diamant-serie heeft een compleet nieuw interieur gekregen.

Fendt Diamant

Tot slot de topklasser van de Duitse caravanfabrikant. De Diamant-serie heeft een compleet nieuw interieur gekregen. Het houtdecor en stoffering zijn vernieuwd, er is een grotere compressorkoelkast en er zijn diverse detailverbeteringen. Ook zien we een nieuw ontworpen toegangsdeur.

De Diamant blijft de caravan met de meest uitgebreide standaarduitrusting van Fendt. In alle drie de plattegronden van de serie zorgen de ALDE warmwaterverwarming en warmwatervloerverwarming voor aangename temperaturen.

Eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf zullen we de vernieuwde caravans van Fendt eens grondig inspecteren. Natuurlijk doen we op Campingtrend uitgebreid verslag. Wil je zelf ook naar de Caravan Salon? Tickets zijn al te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!