Caravan Salon 2024

Klaar? Tickets bestellen voor de Caravan Salon 2024 maar!

Marije Onderwaater

Kampeerliefhebbers maken zich alweer op voor een heerlijk evenement: de Caravan Salon 2024. De Messe in Düsseldorf transformeert van 30 augustus tot en met 8 september tot een kampeerwalhalla met de nieuwste caravans, campers, vouwwagens en tenten, accessoires, reisbestemmingen en nog veel meer. Wil je er ook bij zijn? Bestel dan alvast je ticket via de website, dat kan sinds vandaag.

In 2 uur naar Düsseldorf

We beginnen maar meteen met de olifant in de kamer: Düsseldorf ligt niet in Nederland. Laat je daar vooral niet door weerhouden. Een tripje naar onze oosterburen is voor de Caravan Salon 2024 namelijk écht de moeite waard. De afstand vanaf Utrecht tot de Messe – die vrijwel aan de Autobahn ligt – is net geen 200 kilometer. Dat is voor velen net te doen voor een dagtripje.

Overnachten op P1

Leuker nog is het om in Düsseldorf te overnachten. Dat kan in de levendige Altstadt, maar de echte kampeerder zet zijn caravan, camper of auto met daktent natuurlijk op het Caravan Center op P1, waar tijdens de beurs een echte camping ontstaat. Hier kun je iets eten en drinken, er zijn sanitaire voorzieningen en je kijkt vooral je ogen uit naar de meest indrukwekkende kampeermiddelen. Een shuttlebus rijdt vanaf P1 naar het beursgebouw en in het weekend gaat er ook een bus naar de Altstadt van Düsseldorf. Een plekje op het Caravan Center reserveer je bij aankoop van een toegangsbewijs.

Caravan Salon 2024 P1
Overnachten op P1
Caravan Salon 2024 P1
Overnachten op P1

Zestien hallen kampeerplezier

Wie op z’n gemak over de beurs wil struinen, doet er sowieso goed aan om twee dagen voor de beurs uit te trekken. De Caravan Salon 2024 beslaat namelijk zestien hallen, waar zevenhonderd exposanten hun waren tonen. Ook op het buitenterrein is van alles te doen. Zo kun je daar bijvoorbeeld elektrische fietsen en e-scooters uitproberen.

StarterWelt

Voor beginnende kampeerders is er weer een hal ingericht als StaterWelt. Experts vertellen hier alles over de keuze van een kampeermiddel, accessoires, de mogelijkheden van huren en nog veel meer wat met kamperen te maken heeft. Op het podium vinden diverse presentaties plaats.

Caravan Salon 2024
Caravan Salon 2024

Caravan Salon 2024: ticketshop nú geopend

De ticketshop van de Caravan Salon 2024 is vandaag geopend. Wil je een kaartje kopen voor Preview Day, vrijdag 30 augustus, dan betaal je 35 euro. Op weekenddagen (31 augustus – 1 september en 7-8 september) kost een ticket 19 euro. Doordeweeks is een bezoek aan de beurs iets goedkoper: dan is een dagticket 17 euro en kan je ook kiezen voor een namiddagticket (vanaf 14.00 uur) voor 10 euro. Kinderen betalen altijd 8 euro. Daarnaast zijn er nog gereduceerde tarieven voor bepaalde groepen en kinderen vanaf 13 jaar. Voor hen is een ticket 2 euro goedkoper. In de FAQ lees je daar meer over.

In de stemming komen

Wil je een kaartje voor de Caravan Salon bestellen? Dat kan via onderstaande button. Later deze zomer vertellen we je wat er nog meer te doen is. En wil je alvast in de stemming komen? Kijk dan eens op ons YouTube-kanaal naar wat video’s van vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…