Zuid-Moravië
Moravië is namelijk de warmste en vruchtbaarste regio van Tsjechië.

Deze Campingtrend-artikelen uit 2023 verdienen een tweede kans!

Martine van Kuler

Bijna 500 artikelen schreven wij in 2023 voor deze website en het Campingtrend Magazine. Het merendeel is veel gelezen, maar een aantal verhalen zagen jullie over het hoofd. Zonde! Omdat ook deze artikelen zeker de moeite van het lezen waard zijn, brengen we ze hierbij nogmaals onder de aandacht.

Wijn uit de Beaujolais en Zuid-Moravië

Wij zijn dol op wijn, maar dat geldt blijkbaar niet voor jullie. Het artikel dat wij in augustus schreven over de Tsjechische wijnregio Zuid-Moravië lazen minder mensen dan verwacht. Wij wijten het aan de periode dat we het publiceerden, want waarschijnlijk zaten jullie met een wijntje op de camping. Geen nood, want je kunt het nog steeds lezen: Kampeertip voor wijnliefhebbers: Zuid-Moravië in Tsjechië.

Ook de Beaujolais Primeur bliefden jullie niet. En dat terwijl we nuttige informatie gaven over de populaire rode wijn én de Franse streek waar hij vandaan komt. Geef jij het artikel met de titel Kamperen in wijnparadijs Beaujolais nog een kans?

Boeken en kampeercadeaus

Orginele cadeaus vinden is vaak een uitdaging. Wij helpen je graag, maar misschien is dat helemaal niet nodig. Boeken voor kampeerders bleek in 2023 niet zo’n succesvol artikel op Campingtrend, en dat terwijl er toch echt leuke tips in staan.

Ook onze cadeautips voor Vaderdag werden niet op waarde geschat. Jammer, want eigenlijk zijn het leuke kampeercadeaus voor iedereen. Gelukkig is het ook in 2024 weer Vaderdag. Lees hier: Kampeercadeaus voor iedereen, dus ook voor vader.

Het artikel over kinderzakmessen was geen succes. En dat terwijl we echt geen vlijmscherpe multitools aanraadden, maar echte kinderzakmessen voor jonge avonturiers.

Fiets Bled
Marije fietste naar het meer van Bled in Slovenië.
Fiets Bled
Marije fietste naar het meer van Bled in Slovenië.

Tips van ervaringsdeskundigen

Marije kampeerde afgelopen zomer in Slovenië. Voor vertrek had ze al een aantal leuke uitstapjes uitgezocht. Ga jij kamperen in Slovenië? Lees dan haar 5x leuke tips om te zien en doen in Slovenië.  

Voorkom een zonnesteek
Hoogzomer schreven we een artikel over producten om je te wapenen tegen de warmte. Waarschijnlijk waren alle lezers op vakantie, want we hebben beter scorende artikelen gehad. Als je ook volgende zomer geen zonnesteek wilt oplopen raden we je aan 6x producten om je te wapenen tegen de warmte toch te lezen.

Steppen, bmx’en of skateboarden

De zoons van Marije zijn fanatieke stuntsteppers. Een camping met een pumptrack is voor haar dan ook een pre. Ze struinde het internet af op zoek naar campings in binnen- en buitenland waar je je kunt uitleven met stuntstep, skateboard of BMX-fiets. Jullie waardeerden haar inspanningen maar matig, terwijl het toch ook leuke campings zijn voor kinderen die een pumptrack maar niets vinden. Toch benieuwd? Lees dan: Campings met een pumptrack.

Kamperen in Zuid-Afrika
Met een 4x4 met daktent door Zuid-Afrika. Wow!
Kamperen in Zuid-Afrika
Met een 4x4 met daktent door Zuid-Afrika. Wow!

In de voetsporen van Wie is de Mol?

Zaterdag 6 januari gaat een van de leukste programma’s op de Nederlandse televisie weer van start. Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is opgenomen in Mexico. Dat belooft weer mooie beelden op te leveren. Zuid-Afrika was het decor van het afgelopen seizoen. Ook een prachtig land, waar je bovendien uitstekend kunt glampen. Toch is dat blijkbaar niets voor jullie, want de tips die we gaven werden maar matig gewaardeerd. Zonde, want er zitten echt leuke plekjes tussen. Nieuwsgierig? Lees dan: In de voetsporen van Wie is de Mol? – Glampen in Zuid-Afrika.

Gelukkig zaten we ook het afgelopen jaar vaker goed dan fout wat betreft de insteek van onze artikelen en wisten veel lezers Campingtrend te vinden. Ben je benieuwd naar de 23 populairste Campingtrend-artikelen van 2023? Die lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!