Camping Fornella
Camping Fornella is volgens Jos de camping met de mooiste ligging in Italië.

Nederlandse campings genomineerd voor ADAC Camping Awards 2024

Martine van Kuler

De ADAC Camping Awards zijn voor de kampeerbranche wat de Oscars zijn voor de filmindustrie. Dat is althans de mening van de Duitse organisatie. ADAC, de zusterorganisatie van de ANWB, maakte afgelopen week de genomineerden voor 2024 bekend. Op de shortlist staan twee Nederlandse campings.

Een internationale commissie van 44 kampeerexperts deelde nominaties uit aan de beste Europese campings in vier categorieën: ‘Duurzaamheid en milieubewustzijn’, ‘Innovatie en vooruitgang’, ‘Demografische verandering en toegankelijkheid’ en ‘ADAC Camping Booking’. Ga er maar eens goed voor zitten, want dit zijn de genomineerden.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

De eerste genomineerde in deze categorie is het ons welbekende Fornella Camping & Wellness Family Resortin Italië. Jos en Marije zijn razend enthousiast over deze camping aan het Gardameer. En ze zijn niet de enige. ADAC roemt het project ‘Fornella one Earth 2030’, waarmee de camping ‘een moedige en ambitieuze stap heeft gezet in milieubewust kamperen’.

Fornella neemt het bij de ADAC Camping Awards op tegen Camping Beauregard Plage in het Franse Cape d’Agde en Camping The Quiet Site in Groot-Brittannië.

Het prachtige terras van camping Fornella.
Het prachtige terras van camping Fornella.

Demografische verandering en toegankelijkheid

De eerste Nederlandse genomineerde komen we tegen in de categorie ‘Demografische verandering en toegankelijkheid’. Camping de Wildhoeve in Emst is volgens de jury een zeer gezinsvriendelijke plek met uitstekende kinderopvang. Het personeel van Camping de Wildhoeve staat klaar voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Wildhoeve gaat de strijd aan met de meest hondvriendelijke camping van Duitsland: Camping Haumühle in Rijnland-Palts. De derde genomineerde in deze categorie is Camping Salatà in Roses aan de Costa Brava, waar oudere kampeerders verpleging en medische zorg kunnen krijgen tijdens hun verblijf.

Caravan Park Sexten
Jos had een riante kampeerplek op Caravan Park Sexten.
Caravan Park Sexten
Jos had een riante kampeerplek op Caravan Park Sexten.

Innovatie en vooruitgang

De Franse naturistencamping Le Sérignan Plage Nature streeft ernaar kamperen, vrije tijd en ontspannen werken op één plek te combineren. En dat is misschien wel een ADAC Camping Award waard. Er is snel internet en er zijn comfortabele werkplekken ingericht.

Caravanpark Sexten in Italië en de Spaanse Camping & Resort Sanguli Salou dingen ook mee naar de prijs in deze categorie.

Beerze Bulten
Camping Beerze Bulten.
Beerze Bulten
Camping Beerze Bulten.

ADAC Camping Booking

De tweede Nederlandse genomineerde voor de ADAC Camping Awards 2024 zien we terug in de laatste categorie: Vakantiepark Beerze Bulten. Een plek op deze camping in Overijssel is makkelijk te reserveren en ook de annuleringsvoorwaarden zijn klantvriendelijk.

De Beerze Bulten neemt het op tegen Camping Seeblick Toni (Oostenrijk) – waar Jos eerder dit jaar in een verhitte campingstrijd belandde – en Camping Čikat (Kroatië).

Of de Nederlandse genomineerden er daadwerkelijk met de ADAC Camping Awards vandoor gaan weten we op 12 januari 2024 in Stuttgart.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!