Camping Vidor
Camping Vidor in Pozza di Fassa.

5 campings in populaire wintersportoorden

Martine van Kuler

De meeste wintersporters verblijven in een hotel, chalet of appartement. Maar als je camper of caravan winterhard is, kun je natuurlijk ook een camping in de buurt van de piste zoeken. Deze 5 campings in populaire wintersportoorden zijn sowieso geopend.

1. Camping Sölden (Oostenrijk)

Sölden is een wintersportplaats bij uitstek. Je vindt er dan ook tientallen hotels en pensions, maar gelukkig kun je er in de winter ook kamperen. Camping Sölden hoort dan ook thuis op het lijstje met campings in populaire wintersportoorden. Je kampeert hier op 1400 meter hoogte, net naast de skilift naar de Gaislachkogel. De 94 staanplaatsen variëren in grootte van 70 tot 100 vierkante meter. Ook hier kun je na het wintersporten ontspannen in een wellnessruimte. Deze bestaat onder meer uit een panoramische sauna, een biosauna, stoombad en infraroodcabine. Camping Sölden is autovrij. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage van de camping. Handig, want zo hoef je voor vertrek niet eerst je auto sneeuwvrij te maken.

2. Caravan Park Sexten (Italië)

Deze camping ligt op zo’n 1500 meter hoogte in de Drei Zinnen. Dit natuurgebied in de Dolomieten staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een prima omgeving om te verblijven dus. Je kunt de lange latten voor je camper of caravan onderbinden en je glijdt zo door het bos naar beneden richting Moos. Je komt vanzelf uit bij een skilift en vanaf daar kun je andere skigebieden ontdekken. Maar ook voor niet-wintersporters is de omgeving van Caravan Park Sexten in de winter een aanrader. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Moos. Het is ongeveer een uur door het bos omlaag. Als beloning kun je jezelf vervolgens trakteren op een ontspannende middag in de spa op de camping. Er zijn verschillende sauna’s en natuurlijk een stijlvol zwembad. Heb je daarna nog puf? Ga dan eens eten in het campingrestaurant. Al doet deze benaming het etablissement te kort. Verwacht hier geen slappe frieten en kleffe pizza’s, maar culinaire hoogstandjes. Hier dineren is niet goedkoop, maar wél de moeite waard.
Caravan Park Sexten
Caravan Park Sexten.
Caravan Park Sexten
Caravan Park Sexten.

3. Camping Hell (Oostenrijk)

Vanwege de naam zou je misschien niet snel voor deze camping kiezen, maar laat je hierdoor niet misleiden. Op Camping Hell in het Zillertal is het in zomer en winter goed vertoeven. De plaatsen op de ecocamping zijn minimaal 70 en maximaal 120 vierkante meter groot. De camping zelf heeft een riante spa, met onder meer een Finse sauna en een stoombad. Kinderen kunnen een duik nemen in het overdekte zwembad. Het dichtstbijzijnde skigebied is Fügen. Een gratis skibus brengt je naar andere skigebieden in de omgeving. Met de Zillertal Superskipass kun je gebruik maken van in totaal 544 kilometer aan piste.

Camping Hell
Camping Hell.
Camping Hell
Camping Hell.

4. RCN Belledonne (Frankrijk)

Ook een Fransoos op het lijstje met campings in populaire wintersportoorden. Deze camping in de Franse Alpen is de perfecte uitvalsbasis voor wintersportliefhebbers. Of je nu een fervent skiër, snowboarder of langlaufer bent. De camping ligt niet ver van het skigebied Grand Domaine Ski Alpe d’Huez. Je komt hier met de gratis shuttlebus. Op RCN Belledonne zijn verwarmde skilockers en er is een sleeverhuur. Tegen betaling kun je gebruik maken van de sauna en hammam. De kampeerplaatsen zijn voorzien van elektra en staan allemaal in de buurt van een verwarmd sanitairgebouw.

5. Family & Wellness Resort Vidor (Italië)

Deze camping in de Italiaanse Dolomieten is een prima bestemming als je wilt wintersporten in Italië. Je hebt keuze een uit kampeerplaatsen van 80, 120 en 160 vierkante meter. Camping Vidor is met name gericht op gezinnen. Na het sleeën en sneeuwpoppen maken kunnen de kinderen zich vermaken in deindoorspeeltuin of het overdekte zwembad mét glijbanen. Voor volwassenen is er een spa met verschillende sauna’s en baden. Heerlijk om na het skiën of wandelen even te ontspannen. Houd je wel van sauna’s, maar ben je niet dol op de blote lijven van anderen? Huur dan de privé-spa. Jos kampeerde op Family & Wellness Resort Vidor er maakte er een video van.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!