Zuid-Limburg

Zuid-Limburg op slot voor dagtoeristen

Nieuws

Vanaf donderdag zijn dagtoeristen niet meer welkom in Zuid-Limburg. De veiligheidsregio wil grote groepen mensen hiermee tegengaan. (Kampeer)winkels, tuincentra etc. zijn wel gewoon open.

Zuid-Limburg reageert op drukke zondag

De veiligheidsregio Zuid Limburg neemt de maatregel – geen dagtoeristen – vanwege de drukte van afgelopen zondag. Hiermee wil de regio voorkomen dat er grote groepen mensen bij elkaar komen. Vanaf donderdag gaan handhavers daarom op de toegangswegen controleren. Bezoek aan vrienden en familieleden en bestemmingsverkeer blijft toegestaan. Dagtoeristen zijn tot en met paasmaandag niet welkom in het Limburgse heuvelland.

Zuid-Limburg
Afbeelding Veiligheidsregio op Twitter.

Winkels gewoon open

De maatregelen gelden voor het gebied tussen autoweg A2 ter hoogte van Meerssen, A79, A76 ter hoogte van Voerendaal/Heerlen en Eijsden (zie kaartje hierboven). De afsluiting is van kracht van 09.00 tot 18.00 uur. De (kampeer)winkels, bouwmarkten en tuincentra in Zuid-Limburg blijven tijdens het paasweekend gewoon open. Na Pasen wordt bekeken of verlenging van de maatregel nodig is. Vooralsnog is hij afgekondigd tot en met 13 april.

Op de hoogte blijven? Lees ons corona-artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant