Zelf vloerverwarming aanleggen

Accessoires

Ideaal voor de late of de vroege kampeerder, vloerverwarming. Want bij koude omstandigheden is het toch vaak de vloer waar veel kou vanaf komt. In steeds meer nieuwe campers en caravans is vloerverwarming ingebouwd. U hoeft echter niet op zoek naar een nieuw model. Vloerverwarming is vrij eenvoudig zelf aan te leggen.
Meest eenvoudige is het gebruik van een warmtetapijt of een warmtemat. Het warmtetapijt is een kant en klaar product dat bestaat uit 2 lagen tapijt met daartussen een verwarmingsfolie. Het is twee-zijdig te gebruiken en je hebt er meteen resultaat mee. Standaardmaten zijn 50x40cm, 100x40cm, 70x60cm, 110x60cm. Maar ook maatwerk is mogelijk. Er zijn verschillen in wattage. De matten zijn voorzien van een netsnoer, zijn volledig gefestonneerd en verkrijgbaar in diverse kleuren. De kleinste maat kost rond de 40 euro, voor de grootste bent u rond de 100 euro kwijt.
     
De warmtemat is voorzien van een verwarmingsdraad en is direct te belopen De warmtemat is niet vochtbestendig en dient alleen in droge ruimtes te worden toegepast. D.m.v. de reeds gemonteerde stekkerdimmer kan de mat op de gewenste temperatuur worden ingesteld. Maximale temperatuur van de mat is ca. 60 graden Celcius.
Tenslotte is er ook verwarmngsfolie. Ideaal voor mobiel gebruik, gebruikt maximaal 100 W per vierkante meter. Werkt middels een omvormer op een veilige 42 volts spanning en dus geschikt voor op de camping. De breedte is 66 cm (2 x 33) en de folie kan simpel door uzelf op lengte gemaakt worden. Door het gebruik van een koppelsetje eenvoudig te verlengen. De folie is onderhoudsvrij. Een pakket bestaat uit verwarmingsfolie (bekabeld), een isolatiemat en een ringkern transformator. Voor prijzen van folie en andere onderdelen zie o.a. hier.
De folie is eenvoudig zelf te leggen. Eerst wordt de isolatiemat op de vlakke vloer gelegd. De folie kan exact op lengte geknipt worden en door middel van een los verkrijgbare accessoireset kunnen de delen zelfs haaks op elkaar gelegd worden. Nadat de folie gelegd is, wordt deze afgedekt door zeil of tapijt. Vervolgens de transformator aansluiten op 230 volt en uw elektrische vloerverwarming is klaar voor gebruik.
Het gemiddelde gebruik van de verschillende systemen ligt rond de 150 watt per vierkante meter. Het is daarmee prima geschikt voor als je aan de paal staat. Het is echter niet handig voor wie van accu’s afhankelijk is.
Voor meer info zie o.a.: www.heatsupplies.nl of www.vadac.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant