Cadac pizzasteen

Zelf pizza bakken met Cadac pizzasteen

Accessoires

Ben je gek op pizza? Vind je diepvriespizza niet te hachelen en loopt het bestellen de spuigaten uit? Maak ‘m dan zelf met de Cadac pizzasteen. En het mooie is: je kunt hem ook nog eens meenemen naar de camping.

De Cadac pizzasteen is in verschillende formaten verkrijgbaar. Hij is bestand tegen temperaturen tot 300 °C. Je kunt hem op allerlei manieren gebruiken. Deze steen is bijvoorbeeld heel geschikt voor de Citi Chef 40 en Grillo Chef van Cadac. Daarnaast past hij heel goed op houtskoolbarbecues en gasbarbecues met deksel. Dat maakt deze pizzasteen dus perfect voor een lekkere campingmaaltijd. Heb je thuis zin in een pizzaatje? Ook dan kun je hem in veel gevallen gebruiken. Bijvoorbeeld op bovengenoemde barbecue, maar ook in een elektrische oven.  

Pizza maken op de camping.

Krokante bodem

Een pizzasteen zorgt voor een krokante bodem. Dat komt doordat de steen warmte opneemt en vasthoudt. Daarnaast onttrekt de warme steen vocht uit het pizzadeeg. Een bevroren pizza op de steen leggen, is geen goed idee. Maar dat wil je misschien ook helemaal niet. Met de pizzasteen is het namelijk vrij eenvoudig om zelf een lekkere pizza te maken. Natuurlijk zorg je voor een goede bodem en lekkere ingrediënten. Vervolgens strooi je wat bloem op de steen en kan het pizza bakken beginnen. Hoe snel je pizza klaar is, is onder meer afhankelijk van de dikte van de bodem en de ingrediënten.

Eenvoudig schoonmaken

Na gebruik kun je de pizzasteen makkelijk schoonmaken. Gebruik daarvoor een droge of enigszins vochtige doek. De steen mag niet helemaal nat worden. Dit komt de kwaliteit van de steen niet ten goede en kan er zelfs voor zorgen dat hij uiteindelijk breekt. Ook afwasmiddel is uit den boze, omdat het in de steen kan trekken.

De Cadac pizzasteen kost in de ø 33cm-versie 29,98 euro. Je kunt hem via onderstaande link bestellen.

Bekijk op Bol.com

Cadac pizzasteen in de liveshow

Zelf zijn we fan van de Cadac pizzasteen. We hebben zelfs een lekker recept voor je. Check daarvoor onderstaande liveshow.

Pizza quattro formaggi

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant